/ Радомир Новаковић Цакан, фото: Д.С.
27/05/2021 u 11:07 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сутоморе да промијени приступ туристистичкој понуди

Да шаљива доскочица „Ко има пара иде на море, а ко нема пара иде у Сутоморе” оде у историју неопходно је да сама локална самоуправа и житељи Сутомора покрену те промјене, саопштено је из Бирам Црну Гору

Као политичка партија која се од оснивања залаже за привлачење туриста на Приморје, мислимо да је неопходно промијенити приступ туристичкој понуди и гостима који долазе у Сутоморе. Да шаљива доскочица „Ко има пара иде на море, а ко нема пара иде у Сутоморе” оде у историју неопходно је да сама локална самоуправа и житељи Сутомора покрену те промјене, саопштено је данас из Бирам Црну Гору (БЦГ).

- Ми из БЦГ сматрамо да је вријеме шунда и кича, гласне музике и фолкерске забаве спремно да оде у историју. Самом измјеном изгледа, изградњом шеталишта и трга који је у припреми, дошло је вријеме да се промијени и садржај туристичке понуде у нашем Сутомору.

Инсистирамо на промјени приступа ка гостима, како би се туристичка понуда промијенила, а житељи који живе од прихода у туризму били задовољни - казао је предсједник БЦГ Радомир Новаковић Цакан.

Истиће да је неопходно указати да тренутно на цијелом потезу нема ниједне канте за смеће и сумњамо да се о томе размишљало, као и начин на који ће се смеће одвозити.

- Исто тако, постоји проблем на који начин ће се вршити допремање робе ка угоститељским објектима. Штета би било да се тешким возилима поломе тек постављене плоче - казао је Новаковић.

Указао је да је велики проблем и даље неријешено питање закупа тераса.

- Како сазнајемо, ЈП „Морско добро” још увијек није расписало тендер, а не знају се ни услови под којим ће бити сада закупљене сталне терасе. Због тога из Бирам Црну Гору предлажемо хитан састанак са заинтересованим радницима у туризму и угоститељству из Сутомора, како би се постигао договор са институцијама за предстојећу туристичку сезону и предлажемо да се комунално предузеће опреми лаким електричним возилима за отпрему смећа и робе. 

Уколико овакав договор изостане, плашимо се да ће улагање у Сутоморе бити обезвријеђено идентичним приступом као до сада. Сутоморе је спремно за виши ниво туризма и ми то морамо омогућити - казао је Новаковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 15:06