Адровић / -Фото: Дан
05/11/2021 u 06:31 h
Darko JovovićDarko Jovović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сувласник "Симон војажа": Фирма је пала под стечај због злонамјерних подметања

Није било никакве потребе да се на моју личну имовину ставља хипотека, све је могло да се премости, тврди Адровић

Предсједник Скупштине општине Петњица Мехмед Адровић и сувласник предузећа за превоз путника "Симон војаж", које је од прије неколико мјесеци отишло под стечај устврдио је јуче, у разговору за "Дан", да у тој компанији док је била активна нијесу спровођене никакве незаконите радње.

Он је одбацио као потпуно неосноване оптужбе које, како је навео, појединци пласирају у јавности о бројним злоупотребама које су под његовим руководством спровођене у поменутој фирми.

Казао је да се ради о злонамјерним подметањима које имају за циљ да га дискредитују као човјека, политичара и привредника.

- Предузеће Симон војаж је годинама пословало веома успјешно. Појавом корона вируса наступила је тренутна криза, као и у другим компанијама. За сво то вријеме фирма је пословала у складу са законским прописима. Одговорно тврдим да није било никаквих криминалних радњи, како то неки желе да прикажу. Зато су крајње злонамјерне тврдње да су под мојим руководством намјерно ишло ка уништавању фирме. Таква настојања имају за циљ да се моја личност облати и дискредитује у јавности. Ја сам свих ових година од одређених структура трпио притиске са циљем да ми се просто преотме фирма – нагласио је Адровић.

image
-Фото: Дан

Он сматра да није требало уводити стечај у фирму Симом војаж и стављати хипотеку на његову личну имовину.

- Фирма је могла и даље да ради, али неки радници су сматрали да треба да се уведе стечај. Нијесу хтјели да сачекају да прође криза и да се ствари консолидују. Томе је кумовала и Општина Беране која је потраживала неких 15.000 еура. Све је то могло да се премости, међутим дошло се до солуције која не одговара општем друштвеном интересу. У то су се сада сигурно увјерили и сами радници. Тачно је да смо подигли кредит како би надомјестили одређене трошкове изазване општом пословном кризом. Тај кредит смо имали намјеру да регуларно отплатимо. Зато није било никакве потребе да се на моју личну имовину ставља хипотека и да због тога ја лично трпим велике штете - казао је Адровић.

Он је нагласио да има рецепт на основу ког би Симон војаж брзо могао да изађе из стечаја и да, на задовољство свих, успјешно послује.

-Сигуран сам да ова фирма може успјешно да ради. Потребно је да се, уз помоћ државе и партнера направи план изласка из кризе који ја имам и који сам спрема да понудим. Треба окончати стечај и уз одређена улагања,уз нешто мањи обим послова у односу на ранији период, фирму вратити на здраве ноге – нагласио је Адровић.

Прије увођења стечаја радници компаније за превоз путника "Симон војаж", штрајковали су годину дана због неисплаћених зарада. Они су наводили да се једино увођењем стечаја може зауставити агонија која влада у њиховом предузећу.

- Фирма је потпуно уништена. Ми на крају и не знамо ко је њен стварни власник. Све је скоро распродао, док су радници остављени на улицу без хљеба. Једино би тако из стечајне масе запослени успјели да наплате своја дуговања – истицали су радници, наглашавајући да обавезе предузећа према запосленима нијесу мале.

-Три године нијесмо примили плате. Уз то, доприноси за пензијско и здравствено осигурање нијесу уплаћивани. Ту су и неисплаћене дневнице, регреси и што шта друго – наглашавали су радници.

У међувремену одржана је прва лицитација за продају имовине Симон војаж по цијени од 2.300.000 еура, али нико се није јавио.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 03:10