/ Фото: Жељко Шапурић
21/04/2022 u 11:19 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Све за Христа, Христа низашта": У Никшићу мурал убијеном Љубиши Мрдаку

Због Љубишиног убиства његове колеге и пријатељи у више наврата су у Никшићу организовали протесте

Завјетници „Тврдош-Никшић“ и Православно братство „Ступови“, уз подршку бивших припадника 7. Батаљона и Клуба добровољних давалаца крви „Свети Сава“, организовали су осликавање мурала свом члану Љубиши Мрдаку (50) који је убијен прошле године.

Поред Љубишиног лика исписано је "Све за Христа, Христа низашта", 

Мурал са његовим ликом осликан је на једном од зидова Нове поште у Никшићу гдје је Мрдак 20. октобра прошле године убијен док је покушавао да спријечи пљачку поштанског новца.

image
Фото: Жељко Шапурић

Као радник обезбјеђења фирме "Секјурити гард Монтенегро“ супротставио се разбојница од којих је један у њега испалио хитац из аутоматске пушке.

Од последица рањавања Мрдак је мало потом преминуо у Клиничком центру у Подгорици. Пљачкаши су успјели да савладају Мрдакове колеге и отуђе преко 420.000 еура намијењених за исплату пензија никшићким пензионерима.

Због убиства и оружане пљачке Више државно тужилаштво недавно је подигло оптужницу против осумњичених Митра Кнежевића, Стојана Албијанића, Немање Миљковића, Петра Золака, Срђана Свјетлановића, Давида Бањца и Стефана Регојевића.

Мрдак је некада радио при Војсци Црне Горе гдје је остао без посла. Био је члан 7. Батаљона, Завјетника и Братства „Ступови“, као и активни давалац крви у Клубу „Свети Сава“.

Због убиства његове колеге и пријатељи у више наврата су у Никшићу организовали протесте захтијевајући од тужилаштва да у што краћем року расвијетли тај догађај и починиоце ухапси.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:48