Свечана сједница / - М. Нововић
28/08/2021 u 14:58 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Свечана сједница: Колашин ће бити пожељно мјесто за живот

Да су развојне потенцијале колашинске општине препознали домаћи и страни инвеститори говори податак да данас у граду има шест луксузних хотела са четири и пет звјездица, који се граде први у региону

Уручењем највећих општинских признања, плакета и захвалница, као и пригодним културно-умјетничким програмом, одржана је данас у Центру за културу свечана сједница СО Колашин.Честитајући празник, и поздрављајући госте, предсједник Општиине Милосав Бато Булатовић је казао да је осамнаест мјесеци рада током пандемије коронавирусом био велики изазов.

Саопштио је Булатовић да су наслиједили дуг од преко осам милиона еура, неисплаћене зараде Центру за културу и Комуналном предузећу и друге неизмирене обавезе.

-Буџет смо 2018. године затекли у износу од 2,3 милиона еура а данас он прелази 4,6 милиона еура, што представља повећање од сто одсто. Трансфери у култури и спорту за ову годину износе 314.000 еура, а пољопривредне произвођаче подржавамо са 80.000 еура. Важна је и подршка Комуналном и Водоводу, као и туризму, женском предузетништву а водимо бригу о старијим суграђанима и ускоро добијамо Дневни боравак, за стара лица.

image

Добитници општинске награде

- М. Нововић

Да су развојне потенцијале колашинске општине препознали домаћи и страни инвеститори говори податак да данас у граду има шест луксузних хотела са четири и пет звјездица, који се граде први у региону.

-Стварају се услови за нова запошљавања, а изградњом спортске зоне на Лугу, претендујемо да будемо лидер кад су у питању спортски и планински туризам.Завршетком ауто пута Колашин ће се значајно приближити главном граду Подгорици и приморју, што ће га учинити још доступнијом туристичком дестинацијом и пожељнијим мјестом за живот и рад-закључио је Булатовић.

Милан Ђукић, предсједник СО Колашин честитаћићи Дан Општине је нагласио да се слави и њен јубилеј-60 година постојања и рада. Поздравио је и предсједнике Општина Беране Тихомира Богавца, Петњице Самира Аговића, Улциња Александра Дабовића, Мојковца Ранка Мишнића, као и представнике Општина Пљевља и Андријевица. Свечаној сједници нијесу присуствовали одборници опозиционих партија већ само ДПС-а и Групе бирача.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 16:32