Раичевић са ранијим предјседницима Општине / - Општина Бар
24/11/2021 u 13:24 h
Д.С.Д.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Свечано обиљежен Дан општине Бар

На самом почетку улице Маршала Тита, најстарије улице на Тополици, свечано је откривена спомен плоча која подсјећа да је ова улица отворена баш на дан 24. новембра далеке 1969. године

Предсједник Општине Бар Душан Раичевић, са предсједницом Скупштине Општине Миленом Божовић, представницима УБНОР-а и антифашиста Бара као и некадашњим предсједницима Општине, посјетио је Логор-парк, положио вијенац и одао​ пошту страдалим логорашима од стране фашистичког окупатора. Овај парк на мјесту логора из другог свјетског рата подсјећа на тешке судбине готово десет хиљада људи.

На самом почетку улице Маршала Тита, најстарије улице на Тополици, свечано је откривена спомен плоча која подсјећа да је ова улица отворена баш на дан 24. новембра далеке 1969. године. Плочу су са предсједником Раичевићем отворили некадашњи предсједници Чедо Ратковић, Зарија Лекић, Јусуф Каламперовић и Жарко Павићевић.

Након тога, обишли су Дом револуције гдје је традиционално одата пошта страдалим суграђанима у борбама за ослобођење 1941-1945. Прије самог догађаја Извиђачки одред „24.  новембар“ одржао је свечани строј повoдом Дана Општине и 46 година постојања одреда, приликом којег је у чланство извиђача примљено 30 нових чланова. Њима је извиђачке мараме са којима су симболично примљени у извиђаче уручио предсједник Раичевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 21:59