Humanitarna akcija u Nikšiću / - FOTO: NEVENA BULAJIć
18/03/2023 u 15:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Svi po malo": U Nikšiću organizovana dvodnevna humanitarna akcija

Na trgu je organizovan muzički program, a iz NVO "Sinergija novih krila" pozivaju građane i građanke da ih podrže

Nevladina organizacija "Sinergija novih krila" na nikšićkom Trgu slobode organizovala je dvodnevnu humanitarnu akciju "Svi po malo" za izgradnju prvog Centra za epilepsiju u Crnoj Gori.

Organizator događaja Milan Bajalica kazao je da će u akciji učestvovati mnogobrojne institucije i da da je plan da se ovaj centar otvori u Nikšiću.

- Mnogi lokali učestvovali su u humantarnoj akciji za prikupljanje sredstava za izgradnju prvog Centra za epilepsiju u Crnoj Gori. U ovoj akciji će učestvovati mnogobrojne institucije, Ministarstvo zdravlja, Klinički centar Crne Gore, Opšta bolnica iz Pljevalja, Dječja bolnica neurologije, Institut za javno zdravlje itd. Plan je da se Centar otvori u Nikšiću ali sve zavisi od prikupljenih sredstava. Akcija traje dva dana u Nikšiću 18. i 19. mart, a 24. marta će se organizovati Okrugli sto u Podgorici na kojem će prisustvovati predstavnici institucija. Planiramo da ovu akciju produžimo do 26. marta kada je ljubičasti dan - kaza je Bajalica.

Na trgu je organizovan muzički program, a iz NVO pozivaju građane i građanke da ih podrže u humanitarnoj akciji.

Opština Niikšić i Opština Podgorica finansijski su podržale ovu humanitarnu akciju, a na Ljubičasti dan svoju podršku iskazaće tako što će zgrada Opštine Nikšić biti osvijetljena ljubičastom bojom, kao i most Milenijum u Podgorici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:21