Аеродром Тиват
16/05/2021 u 16:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тиват: Авиону пукла гума док се спремао за полијетање

Иако је писта аеродрома Тиват због овог инцидента била затворена за саобраћај, то се није одразило на остале за данас планиране летове

На тиватском аеродрому око 11 сати дошло је до мањег инцидента када је на једномоторном авиону типа “цессна” пукла гума за вријеме рулања авиона за полијетање са писте 14, јавља портал Boka news.

Будући да је до пуцања гуме дошло при малој брзини кретања авиона према прагу 32 са којег је “цессна” требала да крене у полијетање, није дошло до оштећења ваздухоплова, нити је било посљедица за људе у њему.

На лице мјеста изашла је Ватрогасно спасилачка јединица и Служба безбједности Аеродрома Тиват али није било потребе за њиховом интервенцијом.

Аеродромске службе су посебним тзв.пусх бацк возилом које се користи за тегљење авиона по аеродромској платформи, превукле онеспособљену “цессну” са писте до платформе за генералну авијацију гдје су механичари замијенили уништену гуму.

Иако је писта аеродрома Тиват због овог инцидента била затворена за саобраћај, то се није одразило на остале за данас планиране летове из ове ваздушне луке.

Нормално одвијање саобраћаја са аеродрома Тиват успостављено је већ у 12 сати када је полетио један пословни млазни авион типа “цессна цитатион”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 10:46