/ Понта на Калардову, фото: Т.В.
01/06/2021 u 06:30 h
Tamara VučinovićTamara Vučinović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тиват: Наложено рушење понте на Калардову

Директорат за инспекцијске послове и лиценцирање наложио забрану градње на плажи Ваикики у Тивту

Директорат за инспекцијске послове и лиценцирање Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма (МЕПГ) након извршене инспекцијске контроле наложио је уклањање нелегално дограђене понте на Калардову о трошку инвеститора, као и забрану радова на плажи Ваикики на Сељанову, јер је инвеститор радове изводио без законом предвиђене документације. Инспектори су 29. априла извршили инспекцијски надзор на двјема локацијама дуж тиватске обале – на Калардову и плажи Ваикики на Сељанову, гдје инвеститори у самој контактној зони са морем изводе грађевинске радове.
Инспекција је на Калардову установила да је реконструкција понте изведена супротно плану дефинисаном Атласом црногорских плажа и купалишта и Државном студијом локације "Калардово – Острво цвијећа – Брдишта" и наредила објекту надзора, фирми "Калардово плус" д.о.о. Тиват да добровољно и о свом трошку уклони дио понте који је изграђен супротно планском документу. Фирма Калардово плус је поступила по наређењу и о свом трошку уклонила спорни дио понте. За преостали дио понте фирма је тиватском Секретаријату за уређење простора поднијела захтјев за легализацију, о чему је такође обавијестила инспектора. Из министарства су објаснили да ће, када стигне доставница да је примљена пошта, инспектор изаћи на терен и печатирати, односно затворити предметно градилиште.
Општина је о радовима који се изводе на плази Ваикики обавијестила министарство још у децембру прошле године, али је надлежна инспекција ову локацију обишла тек крајем априла када је и донесен записник о забрани грађења – реконструкције због непосједовања документације, а 19. маја донесено је и рјешење о забрани грађења.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 02:18