ilustracija / - DRONE STUDIO TIVAT
21/06/2021 u 17:42 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тиват: У петак боравило 2.960 гостију

Будући да је због епидемиолошке ситуације евидентиран тренд отказивања резервација у посљедњем тренутку, свака резервација се узима са резервом, тврде тиватски хотелијери

Туристичка организација општине Тиват спроводи мониторинг гостију у регистрованим објектима на недјељном нивоу. Према статистичким подацима у Тивту је протеклог петка боравило 2.960 гостију, од чега су 130 домаћи, а 2830 страни гости, што представља 63 одсто оствареног промета из истог периода 2019, саопштено је из Туристичке организације тог града.

Они су казали да, када су доласци туриста и најављене резервације у питању, попуњеност објеката се разликује у зависности од категорије и врсте смјештаја, близине мора и слично.

-Мањи хотели су слабије попуњени и не могу се похвалити великим бројем резервација. Ове године су актуелни индивидуални доласци, док групних тура још нема у најави. Већи хотели односно хотели високе категорије су већином попуњени и такав тренд се очекује и у наредном периоду- наводи се у саопштењу.

Будући да је због епидемиолошке ситуације евидентиран тренд отказивања резервација у посљедњем тренутку, свака резервација се узима са резервом, тврде тиватски хотелијери.

-Тиват посјећују туристи са тржишта региона и то највише из Србије, Босне и Херцеговине и Албаније. Према најавама тиватске хотелске привреде у наставку љетње сезоне могу се очекивати гости из Русије, Украјине, Израела и Казахстана- закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 02:38