/ FOTO - M.L.V.
26/12/2023 u 13:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tivatska Opština obezbijedila podršku za devet preduzetnica

Iz Opštine su najavili jačanje Biznis info centra, koji će za cilj imati generisanje novih i perspektivnih preduzetničkih poduhvata i pružati podršku razvoju biznisa u Tivtu

Tivatska Opština podržala je ove godine devet preduzetnica iz Tivta sa ukupno 40 hiljada eura na osnovu konkursa za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu.

Na osnovu utvrđenih kriterijuma, vrednovanja i ocjene biznis planova, Komisija za raspodjelu sredstava dodijelila je 7,5 hiljada eura preduzeću Shine M&D za osnivanje hemijske čistionice, a po šest hiljada Milici Golubović Selaković za proizvodnju šivenih lutki za djecu od prirodnih i održivih materijala i Dragani Beljić za proizvodnju prirodnih kozmetičkih proizvoda Luštica natural cosmetics.

Komisija je 5,5 hiljada eura dodijelila preduzeću „Olja i Maja“ za otvaranje pet shopa Snoopy, pet hiljada Blue Green Hotel Supply za proširenje tehničkih kapaciteta vešeraja, a četiri hiljade firmi Rakell za otvaranje modnog ateljea.

Po dvije hiljade eura dodijeljene su preduzeću Joan za kurs za kreativno šivenje - od početnice do majstorice, firmi SIP za projekat Eco drive for Green Tivat, koji podrazumijeva da motocikli na električni pogon postanu dio turističke ponude, kao i Sanji Matijević za izradu sajta za online prodaju modne kolekcije i promociju uz pomoć digitalnog marketinga.

Predsjednik Opštine Tivat, Željko Komnenović, potpisao je ugovore sa preduzetnicama koje su dobile sredstva i zahvalio se na poslovnoj inicijativi koju su pokazale učešćem na konkursu.

„Nastojaćemo da podrška ženskom biznisu bude intenzivna i kontinuirana, sa jasnim ciljem da vaše biznis inicijative imaju povratno dejstvo na ukupan poslovni ambijent“, poručio je Komnenović.

Na konkurs je ove godine stiglo 18 zahtjeva, od kojih su za devet odobrena sredstva.

Iz Opštine su najavili jačanje Biznis info centra, koji će za cilj imati generisanje novih i perspektivnih preduzetničkih poduhvata i pružati podršku razvoju biznisa u Tivtu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 10:35