/ ТИВАТ -ПОРТАЛ ДАН
05/10/2021 u 16:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Тиватска прича одабрана у склопу Топ 100 прича о одрживости дестинације

ТО Тиват је ове године аплицирала на такмичењу са пројектом који је осмишљен како би се акценат ставио на локалну заједницу и побољшање визуелне естетике

Пројекат TransformaTivat, као примјер добре праксе, одабрана је у склопу Топ 100 прича о одрживости дестинације, саопштено је из Туристичке организације Тиват.

ТО Тиват је ове године аплицирала на такмичењу са пројектом ТрансформаТиват, који је осмишљен како би се акценат ставио на локалну заједницу и побољшање визуелне естетике.

- Осликани од локалних умјетника, ормарићи за струју који се налазе на потезу од риве Пине до Калимања, добили су и другу намјену, да уљепшају град и побољшају урбани пејзаж Тивта, а самим тим су постали и нова туристичка атракција у Тивту- наводи се у саопштењу.

Пројекат, како се додаје, није имао за циљ само рјешење проблема непривлачних електричних ормарића, већ и ангажовање локалне заједнице, те у сарадњи са групом умјетника, да подијели поруке о значају очувања животне средине.

“- иљ је био и подстакнути становнике и госте да успоре, застану, размисле, започну разговоре и уживају у одрживој трансформацији града. Ормариће су осликавали: Владимир Јовићевић, Тања Николић, Јана Фаркаш, Хана Мирков, Ива Гопчевић Челановић, Зоран Крута (https://tivat.travel/transformativat/)- прецизира се у саопштењу.

На такмичењу Топ 100 Destination Sustainability Stories сваке године се прикупљају приче о одрживом туризму и добре праксе дестинација широм свијета које се дијеле као инспиративни примјери другима, од туристичких дјелатника до путника. Причајући своје приче, организације за управљање дестинацијама могу бити признате и препознате за рјешења која су имплементирале као одговор на изазове и проблеме са којима су се суочиле.

Пријаве су оцјењивали Одрживи тим за Топ 100, консултанти и партнери Green Destinations, а цијели процес је координиран од стране Гreen Destinations.

Одбор ТОП 100 наглашава да одабир на листу 100 најбољих не значи да је дестинација одржива, већ да је дестинација одабрана на основу минималног нивоа усклађености са кључним критеријумима стандарда Греен Дестинатионс и изабрана на листу на основу процјене стручњака о причи о доброј пракси.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 23:55