ТО БАР организовала туру ”Поход у планине / - фото: Туристичка организација Бар
16/04/2022 u 17:08 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ТО БАР организовала туру "Поход у планине", долином ријеке Ораховштице

Стаза којом су се данас кретали излетници је дугачка 7,5 км, а тура је започета окупљањем на Паштровачкој гори код скретања за село Бријеге

Туристичка организација Општине Бар (ТОБ) организовала је и ове године акцију „Поход у планине 2022“ под називом: Промо тура Ораховштица траил.

Пјешачка тура „Поход у планине“ одржава се сваке године и има за циљ промоцију активног одмора у залеђу наше општине. Како се из године у годину примјећује све већи број заинтересованих, ТО Бар има у плану да настави ову традицију и наредних година.

- Поход у планине’ је замишљен као цјелодневна пјешачка тура која пружа могућност учешћа свим грађанима, као и туристима, да кроз шетњу и дружење спознају предјеле нетакнуте природе околине нашег града. Током туре учесници су имали прилику да се упознају са свим културним, природним и туристичким потенцијалима долине ријеке Ораховштице, као и разноврсним занимљивостима и легендама о којима су причали водичи, као и мјештани тих села. Општина Бар посједује одличне ресурсе за развој активног одмора, које је потребно валоризовати на одрживи начин- кажуи су из ТОБ-а.

Стаза којом су се данас кретали излетници је дугачка 7,5 км, а тура је започета окупљањем на Паштровачкој гори код скретања за село Бријеге.

- Пјешачењем се наставило према засеоку Брчела, Гојнићима, након чега се кретало према манастиру у Доњим Брчелима. Код моста Опачац, излетници су направили паузу и уживали у предивним пејзажима овог мјеста. Шетња је настављена ка селу Дупило, тачније, засеоку Шупља стијена. Домаћинство Дајковић припремило је освјежење као и ручак, гдје су учесници имали прилику да препричају утиске овог дружења у природи - саопштавају из ТОБ. 

Иначе, данашњу групу водили су Радован Побор и Јudith Schürmann Побор из Вирпазара.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:35