Старт бициклијаде / -Милован Нововић
11/06/2022 u 06:41 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Трећа „Бјелопољска бициклијада”: Бициклом до чистог ваздуха и околине

Присуство учесника на бициклијади значајан је допринос очувања животне средине употребом превозног средства које је еколошки прихватљиво, нагласила је Зехра Балић

По већ устаљеној традицији, невладина организација "Еуромост" организацијом треће "Бјелопољске бициклијаде'' обиљежила је Међународни дан заштите животне средине. Возило се од Кисјелих вода до градског трга. Након одржане бициклијаде НВО "Еуромост" додијелила је и тројици учесника по бицикл. Добитници бицикала су одређени након извлачења бројева између свих учесника бициклијаде.Након бициклијаде учесницима се обратила и позната еколошка активисткиња, Зехра Балић професорица биологије. Она је свим учесницима бициклијаде честитала Међународни дан заштите животне средине који се ове године, како је навела, обиљежава под слоганом "Имамо само једну планету".

- Циљ обиљежавања овог дана широм свијета је подизање свијести о значају очувања и одрживости животне средине. Присуство свих учесника на данашњој бициклијади значајан је допринос очувања животне средине употребом превозног средства које је еколошки прихватљиво - нагласила је Балић.

​​​Ерна Ћеранић. програмски менаџер у НВО "Еуромост", казала је да је трећу "Бјелопољску бициклијаду" као и претходних година подржало Министарство за капиталне инвестиције кроз пројекат "Заједно са бициклом до чистог ваздуха и здраве и чисте околине", кроз који су обезбијеђена три бицикла.

-Увијек ћемо својим активностима указивати на важност заштите животне средине-истакла је Ћеранић и позвала све младе да им се придруже на наредним активностима које ће се реализовати кроз предјела сјевера Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. jun 2024 18:31