Туристи били незадовољни уређењем плажа / - фото Д.С.
06/02/2022 u 08:26 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Туристи у Бару лани мање задовољни чистоћом, опремљеношћу и уређеношћу плажа и локалним превозом

Према истраживањима која је урадила ТО Бар, туристи су генерално веома задовољни боравком у граду под Румијом. Укупна оцјена задовољства боравком на скали од један до пет износи 1,68

Анализа задовољства туристичком понудом Бара у 2021. години сагледана је кроз анализу оцјене степена задовољства, како укупном понудом, тако и оцјеном елемената туристичке понуде Бара, на скали од један (одлично) до пет (врло лоше).

Према истраживањима која је урадила Туристичка организација (ТО) Бар, туристи су генерално веома задовољни боравком у граду под Румијом. Укупна оцјена задовољства боравком на скали од један до пет износи 1,68.

Кад су у питању општи елементи туристичке понуде, туристи су највише задовољни љепотом природе и гостољубивошћу становништва, док су најмање задовољни организацијом саобраћаја и опремљеношћу путева. Затим, када је у питању задовољство елементима туристичке понуде који се односе на смјештај, туристи су посебно задовољни љубазношћу особља у смјештајним објектима (1,3), комфором и хигијеном у смјештајним објектима (1,4). Са друге стране, најмање су били задовољни поштовањем мјера превенције пандемије Ковид 19.

Туристи су веома задовољни односом цијене и квалитета туристичке понуде дестинације, радним временом угоститељских објеката и радом туристичких агенција, али су исказали много мање задовољства када је у питању чистоћа, опремљеност и уређеност плажа, као и локални превоз.

Иначе, туристи који су боравили у Бару у току свог путовања су посјетили и друга мјеста, и то у највећем броју (83,3) мјеста на приморју Црне Горе, затим мјеста у централном региону (42,7), док је 29,4 одсто туриста посјетило мјеста у сјеверном региону Црне Горе. Најпосјећније мјесто је Будва (54,7), слиједе Ада Бојана (36,3), Свети Стефан (32), Улцињ (28,9) и Тиват (27,6).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 13:24