/ - РТВ Будва
09/12/2021 u 11:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Туристичка организациjа Будва подниjела кривичну приjаву против Царевића

Такође ниjе познато гдjе су однешени печат Организациjе и факсимил директора, уз основану претпоставку да долази до грубе злоупотребе истих”, навела jе Лиjешевић.

Директорица Туристичке организациjе Будва Маjа Лиjешевић саопштила jе да jе ТО Будва подниjела кривичну приjаву против предсjедника Скупштине ТО Будва, Марка Царевића због злоупотребе службеног положаjа, jер ниjе, како jе саопштила, сазвао сjедницу Скупштине ТО Будва претходне двиjе и по године и на таj начин нанио штету Туристичкоj организациjи.

Истиче да jе законска и статутарна обавеза и дужност предсjедника Скупштине ТОБ-а коjу по функциjи врши предсjедник општине да “минимум jедном годишње сазове редовну сjедницу Скупштине туристичке организациjе”.

“Такав однос предсjедника према jедноj од наjзначаjниjих институциjа у Будви кулминирао jе приjе мjесец дана када jе кршењем закона и интерних аката сазвао и одржао нелегитимну сjедницу, искључивши директорку и стручну службу ТО Будва из организациjе и самог присуства на истоj. Након тога почели су свакодневни упади неовлашћених лица, обиjање просториjа и замjена брава, изношење документациjе чак и под окриљем ноћи, уз кулминациjу а то jе обиjање сефа и отуђење печата и факсимила. Већ данима канцелариjе у коjоj се налазе архив и канцелариjа директора држе се под кључем и директорици и запосленима ниjе омогућен приступ истим и тиме jе у потпуности блокиран рад. Такође ниjе познато гдjе су однешени печат Организациjе и факсимил директора, уз основану претпоставку да долази до грубе злоупотребе истих”, навела jе Лиjешевић.

Према њеним риjечима, обавезе према запосленима и повjериоцима касне, као и све друге програмске активности из, како каже, наведених разлога “бруталног онемогућавања рада кроз активности са елементима кривичног дjела и то од стране наjближих сарадника предсjедника општине чиjи jе идентитет већ познат jавности и приjављен надлежним органима”.

“Jош jедном позивам надлежне институциjе да промптно реагуjу и одблокираjу рад ТО Будва, jер из дана у дан настаjе све већа ненадокнадива штета по град, привреду и ТО Будва”, закљууjе Лиjешевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 18:27