Не располажу тачним бројем апартмана на Муу / -Б.М.
26/07/2021 u 09:20 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Туристичка сезона у МЗ Муо у пуном јеку, највише туриста из Мађарске, Пољске, Русије...

У јулу и августу 2019. године, апартман за четворо дневно је на Муу коштао 50 еура, а сада је 35 еура, каже предсједник МЗ Милорад Мишо Кривокапић

Љетња туристичка сезона на Муу се захуктава, туристички лежајеви су махом попуњени, отворен је и хотел "Синд", а у тамошњој Мјесној заједници (МЗ) надају се да ће се такав тренд наставити до краја августа.

– Како надлежни саопштавају, повећава се број инфицираних вирусом корона, те да постоји могућност чак да Русија затвори границе, што би по нас који посједујемо туристичке апартмане било врло неповољно, изјавио је за "Дан" предсједник МЗ Муо Милорад Мишо Кривокапић.

image

Мишо Кривокапић; предсједник МЗ Муо

-Б.М.

Истичући да не располажу тачним бројем апартмана на Муу, будући да је дио њих у сивој зони, односно да није легализован, каже да је у јуну смјештај за четворочлану породицу коштао 30 еура, а у јулу и августу 35 еура.

– Примјера ради, 2019. године у јулу и августу, апартман за четворо дневно је на Муу коштао 50 еура. Овдје иначе тренутно доминантно бораве инострани туристи из Русије, Пољске, Мађарске, Румуније, такорећи има их из читавог свијета, јер је недавно чак из Аргентине долазио потомак Лаковића из Куча, објашњава Кривокапић.

Мјесна рива овог љета није дата у закуп, али, каже, није ни саниран оштећени дио подлокан морском водом, што је руководство мјесне заједнице раније тражило од Јавног предузећа Морско добро.

– Ове године нисмо добили ни пијесак за насипање плажа, укључујући оне мање на којима се купају мјештани. Што се тиче чистоће морске воде, сада је фаза тзв. цвјетања мора (трава), што поједини не схватају, па мисле да је то прљавштина, напомиње Кривокапић.

Регулисати паркинг и одржати манифестације да традиција не замре

Аутобуси за Муо редовно саобраћају, а проблем предстваља паркирање на простору при крају риве, испод цркве.

– Одавно смо тражили од Дирекције за уређење и изградњу Котора да се тамошњи постојећи паркинг исцрта, јер је сигурно 30 одсто мање искоришћен него што би могао бити, међутим, није то још ништа урађено – каже Кривокапић и најављује традиционално Рибарско вече, као и Плесно вече, али датуми одржавања још нису дефинисани, имајући у виду мјере забране окупљања више од стотину особа на једном мјесту.

– Свакако планирамо те манифестације, а ако то не буде могло, макар дефиле мажоретки и Градске музике да не замре традиција, а да гостима уприличимо макар тај доживљај – наглашава Милорад Кривокапић.

Мјесто, како наводи, нема проблема са редовним водоснабдијевањем, док су, када је канализација у питању, највећи проблем нефиксирани поклопци шахти дуж цесте који лупају при проласку аутомобила, због чега се мјештани жале.

– То је иначе дугогодишњи проблем, тешко рјешив, мада надлежни имају планове да уграде одређене пластичне дихтунге, јер када се постави гума, чим неки тежи камион прође, он је одмах откине. Иначе, недавно су нас посјетили представници Водовода и канализације и то смо им изнијели као проблем. Мјештани су тада тражили и да се са Муљанске риве измјести постојећи агрегат, тачније ослободи простор који би се искористио за игру дјеце. Договорено је да се он измјести, сувишан је и уклониће се потпуно, а остаће преливна јама – истиче Кривокапић и напомиње да на Муу има доста оштећених понти. У току је акција Морског добра и инспекцијских служби да се са понти уклони плажни мобилијар (лежаљке), а забрањени су и паркирање и сушење веша.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 14:44