Детаљ са Мале плаже / -FEJSBUK
22/06/2021 u 06:40 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Туристичка сезона у Улцињу стартовала добро, преко Сукобина за викенд ушло 16.000 путника

Ово што сада имамо даје нам за право да будемо оптимисти и увјерен сам и очекујем да ћемо остварити посјету од 70 одсто у односу на период од 2019. године, каже Преља Шкреља

Туристички посленици најјужније општине задовољни су почетком туристичке сезоне, а број туриста, најаве доласка, резервације и интересовања гостију из региона дају за право Улцињанима да очекују да би љетња сезона могла бити и изнад очекивања. А очекивања, барем донедавно, била су да се оствари 50 одсто посјете која је забиљежена 2019. године. Према ријечима директора локалне Туристичке организације Гзима Хајдинаге, ако се по јутру дан познаје, онда се наредних мјесеци може очекивати добра посјета туриста.

image

Гзим Хајдинага

-TO ULCINJ FEJSBUK

– Оптимисти смо што се тиче показатеља из маја и прве половине овог мјесеца. Све што се радило на маркетиншком плану сада даје резултате. Спремно смо дочекали сезону, а у то су могли да се увјере и бројни новинари које смо протеклих недјеља и мјесеци угостили у нашем граду. На основу статистика којима располажемо на граничном прелазу Сукобин – Мурићани у односу на 2019. годину сада, односно у периоду мај – пловина јуна, има више улазака у Црну Гору, с тим што морам нагласити да не можемо да кажемо да сви који пређу границу остану у Улцињу. Само за период пред викенд и током викенда забиљежен је улазак око 16 хиљада особа – каже за "Дан" Хајдинага и апелује на власнике смјештаја да покажу грађанску одговорност и пријављују госте тим прије што су то и препоруке здрваствених институција, због ситуације са корона вирусом. Хајдинага најављује и да ће бити настављен низ културних манифестација подсјећајући на традиционални Сајам књига и Љетњу сцену, али и концерте уколико то буду дозвољавале епидемиолошке мјере.

Задовољан је и предсједник Удружења закупаца плажа и закупац плаже "Копакабана" Преља Шкреља који, такође, очекује солидну сезону. Позитивна предвиђања темељи на основу досадашње посјете туриста, њиховог интересовања и резервација за предстојећи период.

image

Преља Шкреља

-TO ULCINJ FEJSBUK

– Наравно, не можемо очекивати резултате које смо постигли 2019. године али ово што сада имамо као посјету даје нам за право да будемо оптимисти у сваком погледу. Ја сам увјерен и очекујем да ћемо остварити посјету од 70 одсто у односу на период од претпрошле године – оптимиста је Шкреља.

Понуду представили туроператорима из Казахстана

Туристичка Организација Улцињ је у сарадњи са Националном туристичком организацијом (НТО) организовала састанак са групом од десет представника туроператора из Kазахстана. Своју понуду туроператорима представили су и привредници из Улциња. Након кратке презентације града, организовани су радни састанци са свим представницима туроператора појединачно. Након састанка туроператори су са представницима ТО Улцињ обишли два хотела на Великој плажи у Улцињу, гдје су имали прилику да се упознају са актуелном понудом у тим хотелима.

– Очекује се активна продаја аранжмана у наредом периоду за Улцињ и Црну Гору – саопштили су из ТО Улцињ.

Он каже да је сезона добро припремљена да има више садржаја, да је понуда боља а да су цијене остале исте.

– Уз традиционално гостопримство Улцињана мислим да можемо и морамо остварити добар крајњи резутат. Радује ме то што већ сада имамо доста гостију из региона, посебно из Србије. Имамо традиционалне госте из Македоније и са Косова. Долази и доста домаћих викенд гостију. Ако се овако настави, а послужи нас вријеме и заобиђе корона вирус, остаје нам да радимо да сви туристи оду задовољни и са лијепим утисцима – закључује Шкреља.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:39