Фото: Општина Тузи
09/09/2021 u 18:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тузи добар кандидат за кредите ИРФ-а

На састанку је разговарано о интензивирању сарадње и снажењу развојног потенцијала Општине

У Општини Тузи очекују кредитну подршку Инвестиционо развојног фонда за пројекте унапрјеђења путне и друге комуналне инфраструктуре, казао је предсједник Општине Тузи Ник Ђељошај на састанку са делегацијом ИРФ-а, на челу са предсједником Одбора директора ИРФ-а, Велизаром Калуђеровићем, и извршном директорицом Иреном Радовић, који је одржан данас у Тузима.

На састанку је разговарано о интензивирању сарадње и снажењу развојног потенцијала Општине.

Како истичу у саопштењу Општине, као приоритетне пројекте предсједник је издвојио реконструкцију пута Тузи-Хоти, регулацију корита ријеке Рујеле, реконструкцију дијела пута Подгорица-Тузи од скретања за Шипчаник, као и пројекте за изградњу и модернизацију спортских инфраструктурних објеката на подручју Општине Тузи.

Током састанка предсједник Општине Тузи је посебно нагласио чињеницу да Тузи представљају јединицу локалне самоуправе која има здраве и одрживе финансије, уредност у измиривању свих обавеза према држави и другим субјектима, те да је и овај аспект озбиљно кандидује као потенцијалног корисника кредитних средстава намијењених унапрјеђењу инфраструктуре у наредном периоду.

Руководство ИРФ-а је упознало Ђељошаја, са досадашњом подршком те институције привредницима са територије Тузи, те актуелним програмима кредитне подршке намијењеним микро, малим и средњим предузећима. Посебан акценат је стављен на планиране активности ИРФ-а за унапрјеђење локалне инфраструктуре у сарадњи с општинама у Црној Гори, те расположивим средствима за зелену транзицију у смислу обновљивих извора енергије и снажења енергетске ефикасности, а све у циљу побољшања услова за живот и пословање.

Заједнички је истакнуто очекивање да ће непосредном сарадњом служби Општине Тузи са стручним службама ИРФ-а и Владом Црне Горе, бити створене претпоставке за финансијску подршку реализацији приоритетних пројеката Општине Тузи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:53