Са отварања надвожњака ка Бјелишима / - Д.С.
09/07/2021 u 21:34 h
Д.С.Д.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Бару отворен нови надвожњак

Раичевић је нагласио да се ради о једном од најзначајнијих инфраструктурних пројекат у области саобраћаја који је реализовала локална управа у захвату ДУП- а Тополица - Бјелиши на простору од преко 20.000 метара квадратних

Предсједник Општине Бар Душан Раичевић отворио је вечерас  нови надвожњак према Бјелишима са кружним током и приступном саобраћајницом. Раичевић је нагласио да се ради о једном од најзначајнијих  инфраструктурних пројекат у области саобраћаја који је реализовала локална управа у захвату ДУП- а Тополица - Бјелиши на простору од преко 20.000 метара квадратних. Укупна вриједност инвестиције је 2.475.000 еура

- Радови који су започели у марту ове године, а подразумјевали су изградњу приступне собраћајнице и кружног тока, са 180 паркинг мјеста и пратећом  хидротехничком инфраструктуром у дужини од 1,2 километра, укључујући атмосверску, фекалну и водоводну мрежу, те инсталацију јаке струје. Вриједност само ових радова је 726.000 еура - казао је Раичевић, додајући:

- Значај ове инвестиције је вишеструк, прије свега ради побољшање  безбједности саобраћаја,  с обзиром да се изградњом надвожњака коначно укида пружни прелаз који је однио многе животе наших суграђана. Такође, биће побољшана инфраструктуре у Македонском насељу кроз изградању 180 паркинг мјеста, од којих је 11 за лица са инвалидитетом, а која наши суграђани могу бесплатно да користе.

На констатацију да су  данашњим саопштењем  Демократе довеле у сумњу планску документацију и урбанистичко техничку која прати изградњу кружног тока, Раичевић каже:

- Прије свега, пројекат је урађен од стране стручњака из саобраћајне струке. Професорка Ивановић стоји иза овог пројекта, и дефинисала је све  изграђено Све је урађено у скалду са грађевинскм дозволом, главним пројектом, ревизијом главног пројекта, тако да апсолутно у овом конкретном примјеру нема ни мало простора да можемо да доведемо у сумњу регулативу која је пратила саму изградњу овог пројекта.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:02