Beer Bike / - FOTO: TO BAR
13/08/2022 u 11:27 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Baru predstavljen prvi Beer Bike

V.d. direktora TO Bar Ivan Kovač, prepoznao je potencijal projekta, te ga je lokalna turistička organizacija i finansijski podržao isti

Posjetioci manifestacije Šušanjska noć bili su u prilici da premijerno vide prvi Beer Bike u gradu, čiju je izradu podržala i Turistička organizacija Bar.

Beer Bike je koncept preuzet iz velikih evropskih gradova gdje turisti, a i lokalni građani ili grupe građana, mogu da sjednu na jedno od improvizovanih vozila i na taj način obilaze određene dijelove gradova i upoznaju se prirodnim, kulturno-istorijskim i drugim turističkim sadržajima. Tokom vožnje oni mogu da konzumiraju neke od tradicionalnih napitaka ili piva autentičnih za grad ili državu gdje se nalaze, koji bi dodatno upotpunjavali kompletan doživljaj same ture.

Autori ideje su, kako je saopšteno iz TO Bar, Ivan Lukolić i Dejan Janković ispred MIND Factory Mne d.o.o.

Samo vozilo bi zapošljavalo minimum dva radnika po smjeni, zavisno od radnog vremena. Tu bismo imali poziciju vozač-upravljač, osoba koja bi bila zadužena za bezbjedno upravljanje i zaustavljanje vozila i zaposleni/a na poziciji vodič-barmen čije bi obaveze bile komunikacija sa gostima i prezentacija turističke ponude, kao i animiranje gostiju tokom njihovog boravka na vozilu, kao i posluživanje napitaka po želji iz ponude navodi se u projektu „Beer Bike Montenegro“.

Vozilo je planirano da tokom svih muzičko kulturnih događaja (Ljeto sa zvijezdama u Baru, Dani vina i ukljeve, Maslinijada, Koštanijada, Novogodišnji praznici, itd) stoji kao šank/bar za služenje pića na atraktivnim lokacijama.

Kapacitet BBME je 2 člana osoblja, 8 pogonskih sjedišta (mjesta koja su povezana na osovinu za pokretanje vozila) i zadnja klupa u kojoj se mogu smjestiti 3-5 osoba zavisno od godina koja ne učestvuju aktivno u vožnji već se samo voze.

V.d. direktora TO Bar Ivan Kovač, prepoznao je potencijal projekta, te ga je lokalna turistička organizacija i finansijski podržao isti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:16