/ -FOTO: ILUSTRACIJA
05/06/2022 u 17:29 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Бару забрањено ложење ватре до краја септембра

Сваки пожар неопходно је што хитније пријавити Служби заштите и спасавања на број 123 или Управи полиције

Предсједник Општине Бар Душан Раичевић донио је наредбу којом се забрањује ложење и употреба ватре на отвореном простору у периоду од 10. јуна до 30. септембра ове године на територији општине Бар.

Ова одлука донесена је ради превентивног дјеловања и сузбијања појаве пожара на територији барске општине.

Наредба предвиђа стално праћење стања на ризичним теренима, нарочито у областима гдје је могућност пожара најизраженија као што су шумски појаси, маслињаци, шикаре и друге локације. Посебно ће се водити рачуна о чишћењу шума, паркова и других јавних површина, уклањању сувишних запаљивих материја, грана, траве, редовно кошење зелених површина, рашчишћавање прилазних путева као и редован одвоз отпада.

Кршење ове мјере може опасно да угрози људске животе, објекте и животну средину. Правна и физичка лица која својим несавјесним радњама изазову појаву и ширење ватре казниће се сходно одредбама Закона о заштити и спашавању и Одлуке о комуналном реду на територији општине Бар.

У циљу ефикасније реализације ове Наредбе, предсједник је донио и Наредбу о предузимању превентивних мјера заштите од пожара на територији општине Бар која се односи на локалне и друге органе у Бару, Службу заштите и спасавања, Комунално предузеће, Ловство, Водовод и друге органе и институције од значаја за заштиту околине од пожара.

Позивамо грађане да поштују забрану ложења ватре и на тај начин дају допринос у спрјечавању појаве и ширења пожара у мјесецима када је могућност за то најизраженија.

Сваки пожар неопходно је што хитније пријавити Служби заштите и спасавања на број 123 или Управи полиције и Директорату за ванредне ситуације МУП-а на број 122.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:30