Сигнализација прије школе ”Марко Миљанов” / -Милован Нововић
19/09/2021 u 06:49 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У бјелопољском "Паркинг сервису" раде и друге послове, али је губитке тешко избјећи

Одговорни у предузећу "Паркинг сервис" били су приморани да прихвате додатни посао због слабе наплате и немогућности да на други начин обезбиједе повољно пословањ

"Паркинг сервис" полако приводи крају радове на исцртавању хоризонталне сигнализације испред предшколских установа, основних и средњих школа на територији бјелопољске општине, саопштио је директор предузећа Исмар Ћоровић.

image

Исмар Ћоровић

-Приватна архива

Иначе, тај дио посла, због умањеног рада током пандемије, ово предузеће добило је од оснивача- локалне управе. Одговорни у предузећу "Паркинг сервис" били су приморани да прихвате додатни посао због слабе наплате и немогућности да на други начин обезбиједе повољно пословање.

Завршено је с оцртавањем сигнализације у близини ОШ "Павле Жижић" у Његњеву, ОШ "Недакуси" у истоименом насељу, код ОШ "Марко Миљанов" у насељу Заимовића ливаде, код ОШ "Ристо Ратковић" у насељу Никољац и код Гимназије "Милоје Добрашиновић", која се налази у насељу Расадник. Наредних дана обухватиће и остале васпитно-образовне установе.

-Сваке године се обнавља хоризонтална сигнализација почетком школске године ради безбједности свих учесника у саобраћају, а посебни ђака. Сматрам да ћемо наредних дана завршити читав посао, који нам је ове године додијељен од локалне самоуправе, а потом ћемо пред почетак зимског периода, односно крајем новембра, још једном оцртати комплетну хоризонталну сигнализацију у граду- казао је директор "Паркинг сервиса".

Ћоровић је саопштио и да "Паркинг сервис" планира да прошири своја паркиралишта на још двије локације у граду.

-Чекамо одобрење Секретаријата за стамбено- комуналне послове и саобраћај, али се надам да ћемо врло брзо те двије локације прилагодити за наплату паркинга и на тај начин проширтити капацитете паркиралишта у центру града- најавио је он.

Максималан напор да се одржи стабилно пословање

-Због пандемије вируса корона прошле године смо пословали с губитком. Била је то веома тешка и непредвидива ситуација. Зато сада радимо пуном паром у нади да ћемо, уз подршку локалне самоуправе, успјети да испегламо губитке. Циљ нам је повећање ефикасности у коришћењу расположивих саобраћајних површина за паркирање, омогућавање приступа путничким аутомобилом свим централним садржајима у граду. Радимо све у складу са потребама становника и с циљем побољшања безбједности пјешака у саобраћају. Улажемо максималан напор на одржавању стабилног пословања, уз појачан рад и адекватне мјере штедње, како бисмо остварили своју функцију-управљања јавним паркиралиштима-истакао је Ћоровић.

Ипак, "Паркинг сервис" ни ову годину неће завршити с позитивним билансом.

-Свакако смо боље пословали ове него прошле године, али то није на нивоу 2019. године. У јануару и фебруару смо били у локдауну, нијесу радили локали, међуградски саобраћај био је забрањен више пута, тако да је све то утицало на наш рад. Било је пуно мање посла. Љето је било добро, али мислим да ћемо и ову годину завршити с губицима, због цјелокупне ситуације са вирусом корона. Ипак, радимо све, па и прихватањем других послова који нијесу везани за паркирање, да поправимо ситуацију у предузећу- истакао је директор "Паркинг сервиса".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 15:45