Елвир Еровић/ПРИНТСКРИН / - фото: Бијело Поље онлајн
29/07/2021 u 21:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медвjед напао Бјепољца Ека Еровића, на срећу избjегнута несрећа

Управник ловишта Раде Радовић је неколико пута слао допис свим надлежним институциjама али jош ниjе било реакциjе иако су угрожени животи људи

Бjелопољац Елвир Еровић из коритског засеока Личине код Биjелог Поља jедва jе извукао живу главу када га jе, док jе брао печурке у шуми, напала мечка”, прениjела jе ФБ страница "Биjело Поље онлајн".

Еровић jе казао да све одиграло брзо и да jе у почетку мислио да jе у питању коњ од комшиjе, коjи такође иде да бере печурке.

Он је испричао да док је браопечурке да је примиjетио нешто у близини. Мислио jе да је коњ, али се испоставило да jе у питању медвjед, коjи jе био на десетак метара од њега.

– Када сам чуо да нешто лупа, погледао сам мало боље и угледао мечку како трчи право пут мене и како се приближила на десет метара. Медвjед се усправио на задње ноге и поjурио према мени – испричао jе Еровић,

Он је казао да jе потрчао "колико га ноге носе" и стигао до Старог села, гдjе се одморио и замолио приjатеља да га аутом пребаци до Сушице, одакле се пjешке отишао до куће.

Тим путем jе кренуо jер назад кроз шуму ниjе смио.

Еровић jе истакао да су угрожени сви у Коритима посебно ових дана када мjештани одлазе у шуму због бербе печурака и боровница.

Предсjедник Ловачке организациjе Иван Павићевић казао jе да jе ово трећи случаj напада медвjеда на подручjу Пештера, односно простора Сипања и Сушице.

– Сада долази вриjеме када људи одлазе у шуме због брања печурки и боровница, што може да угрози њихове животе – казао jе Павићевић.

Он jе апеловао на Министарство пољопривреде и руралног развоjа, Управу полициjе, Управу граничне полициjе да нешто предузму.

Поjаснио jе да ловци волонтери свакодневно обилазе терен, у случаjу да се поjави мечка коjу би, сматра он, требало ухватити и пребацити у неко прихватилиште.

Управник ловишта Раде Радовић је како се наводи у објави на порталу Бијело Поље оналјн, неколико пута слао допис свим надлежним институциjама али jош ниjе било реакциjе иако су угрожени животи људи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 15:19