Детаљ са плаже у Чању / -Драган Стојановић
25/07/2021 u 07:50 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Чању се надају да ће сезона трајати до октобра

Туристичка сезона у Чању је доста добра, структура гостију је породичног карактера и гости су углавном из Србије, каже Момчило Шћекић, предсједник Удружења хотелијера, угоститеља и приватног смештаја

Плажа у Чању, дуга око 1.100 метара и прекривена најфинијим пијеском различитих боја, дестинација је која сваке године привлачи све више туриста. Мјештани у шали кажу да живе у најбоље скривеној тајни Барске ривијере, јер се Чањ раније ријетко помињао у туристичким каталозима. Према ријечима предсједник Удружења хотелијера, угоститеља и приватног смештаја, Момчила Шћекића, туристичка сезона у Чању је доста добра, а структура гостију је породичног карактера.

- Гости су углавном из Србије. Власници угоститељских објеката труде се да обезбједе што бољи амбијент, како за одрасле тако и за дјецу, уз поштовање важећих здравствених мјера. Наше Удружење хотелијера, угоститеља и приватног смјештаја у сталној је комуникацији са власницима, размјењујући податке о здравственом стању туриста, и у случају да дође до информација да је неки туриста болестан упућујемо га у Дом здравља и пратимо даљу ситуацију на терену - каже он, и истиче да за сада нису имали оваквих случајева, те се сезона одвија у амбијенту какав су планирали и очекивали.

Шћекић каже да је у предсезони посјећеност туриста била јако мала, те да је тек од 10. јула почео озбиљнији прилив гостију.

- Уколико нам буде дозволила епидемиолошка ситуација, очекујемо да подсезона може да буде јако добра. Дефинитивно би се туризам тиме доста добро опоравио. Овим путем би наше Удружење апеловало на све власнике хотела, као и агенција које врше организоване превозе путника до наших дестинација и назад, да је препоручљиво да са већим групама иде и један љекар који би ту групу пратио за вријеме боравка на мору. Оно што је сигурно потребно, јесте да сви заједно морамо да уложимо додатне напоре да ову сезону успјешно испратимо до краја септембра - каже Шћекић.

Боље снабдијевање струјом, ноћних клубова нема

Према ријечимаМомчила Шћекића оно чиме би се посебно похвалио ове године јесте да је ријешен проблем снадбјевања струјом.

- Постављањем нове трафостанице у насељу Чањ 2, хотелијери и приватни смјештај сада имају квалитетно напајање електричном енергијом. Чањ је ове године и богатији за комплекс отворених базена са тобоганима који је изграђен у дијелу "Бисерне обале", и који заиста пружа један предиван угођај и даје једну лијепу слику о туризму у Чању. Што се тиче ноћних клубова, у Чању такав вид забаве не постоји, те нема ни већих окупљања у затвореном простору, што предвиђају и епидемиолошке мјере- наглашава Шћекић.

Шћекић истиче да су у Чању цијене повољније него на другим дестинацијама.

- Што се тиче цијена у ванпансионском дијелу, оне су сасвим коректне, а опште је познато да је Чањ што се цијена тиче много повољнији од свих других туристичких дестинација. Цијене плажног мобилијара крећу се од три еура у задњим редовима до максималних 12 еура у првом реду, а зависно и од закупца дијела плаже. Ванпансионска потрошња је доста слабија у односу на претходне године, док је попуњеност хотела и приватног смјештаја око 80 одсто - истиче Шћекић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:22