Дом здравља Бар / - фото Д.С.
09/01/2022 u 16:51 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Дому здравља Бар предузимају све мјере како би сви пацијенти били збринути

Од почетка године, у Ковид амбулатни ЈЗУ Дом здравља Бар на дневном нивоу прегледа се од 250 до 300 пацијената, док се просјечно уради 150 брзих антигенских тестова на корона вирус

У Дому здравља Бар предузимају све мјере како би сви пацијенти били збринути. 

- Располажемо са довољно тестова на корона вирус, опреме и особља, за адекватан одговор на тренутну епидемиолошку ситуацију - саопштено је из ове здравствене установе.

Од почетка године, у Ковид амбулатни ЈЗУ Дом здравља Бар на дневном нивоу прегледа се од 250 до 300 пацијената, док се просјечно уради 150 брзих антигенских тестова на корона вирус.

- Након двије године борбе са корона вирусом, Дом здравља Бар, као установа примарне здравствене заштите, била је увијек на располагању свима. Наши здравствени радници дају све од себе да пруже здравствену помоћ по свим протоколима и стандардима, упркос повећаном броју обољелих посљедњих седмица. Да би све несметано функционисало, морамо имати обострано стрпљење и разумијевање, у нади да ћемо се што прије озборити са вирусом - додаје се у  саопштењу.

Такође су још једном напоменули да би требало сачекати са тестирањем до појаве симптома, како би резултати тестова били поузданији, јер је, наводе, омикрон сој је специфичнији од претходних облика вируса.

- Свима којима је неопходна наша помоћ било да се ради о ковид или но ковид пацијентима Дом здравља Бар, као и до сада стоји на услузи - закључују у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:04