/ FOTO: MZD
06/08/2022 u 15:13 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Domu zdravlja Rožaje investicije više desetina hiljada eura

Šćekić zahvalio predstavnicima dijaspore na značajnim donacijama

Crnogorska dijaspora brojnim donacija Domu zdravlja Rožaje, dala je značajan doprinos unapređenju zdravstvene zaštite i podizanju nivoa kvaliteta zdravstvenih usluga stanovnicima ove sjeverne opštine, na čemu im u ime Vlade Crne Gore, premijera i svoje ime upućujem veliku zahvalnost,  kazao je ministar zdravlja Dragoslav Šćekić koji je danas sa saradnicima boravio u radnoj posjeti ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Nakon obilaska rožajskog doma zdravlja i sastanka sa menadžmentom, predstavncima opštine i dijaspore, ministar Šćekić je izrazio zadovoljstvo zbog, do sada sprovedenih projekata, koji su realizovani velikim dijelom upravo zahvaljujući donacijama naših iseljenika.

„Ovo je velika stvar za cjelokupni zdravstveni sistem posebno jer mi u narednom periodu želimo krupnim koracima da krenemo u modrenizaciju svih zdravstvenih ustanova i rješavanju nagomilanih problema, a u tom smislu su ove donacije veoma važne, jer nam pomažu da unaprijedimo sistem i dostignemo nivo razvijenih savremenih zdravstvenih centara, upravo odakle i dolazi naša dijaspora. Mi to možemo samo treba zajedno, organizovano i odgovorno da pristupimo realizaciji zacrtanih ciljeva“, poručio je ministar zdravlja. 

On je istakao da su Vlada Crne Gore, a posebno premijer Dritan Abazović i ministar finansija Aleksandar Damjanović,  opredijeljeni da se zdravstvenom sistemu posveti posebna pažnja, što nije bio slučaj u prethodnom periodu.

„Cilj nam je da imamo savremene, funkcionalne zdravstvene ustanove, kako zbog naših građana, tako i zbog zaposlenih, kako bi im obezbijedili uslove da profesionalno rade  i pružaju kvalitetniju i efikasnu zdravstvenu zaštitu. Svakako ima urgentnih problema, koje smo prepoznali i koji što prije moraju da se rješavaju, a očekujem da ćemo neke od njih početi da rješavamo već od ponedeljka“, najavio je Šćekić. 

Ministar je kazao da je planirano da Berane budu regionalni zdravstveni centar za sjever države, čime će stanovnicima Rožaja biti dostupnija i efikasnija zdravstvena zaštita na svim nivoima.

On je podsjetio na nedavno obećanje predsjednika Vlade da će svakoj zdravstvenoj ustanovi u Crnoj Gori biti opredijeljena određena finansijska sredstva i na taj način im omogućiti bolje funkcionisanje i podizanje nivoa kvaliteta usluga.

„ Solidarno i odgovorno prema svakoj zdravstvenoj ustanovi, pa i prema Domu zdravlja u Rožajama“ , poručio je ministar i još jednom uputio iskrenu zahvalnost dijaspori na humanosti, ali i menadžmentu i zaposlenima u Domu zdravlja na profesionalizmu i dosadašnjem radu.

Direktorica Doma zdravlja  Nevzeta Pepić  upoznala je ministra i predstavnike dijaspore sa do sada realizovanim projektima i onima koje planiraju da sprovedu u narednom periodu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. septembar 2022 04:59