Марко Брњада / - фото: Д.С.
03/07/2021 u 13:03 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У ДОО „Ловство” Бар дупло више директора него ловочувара

У администрацији имају девет запослених, пет директора у борду, шести извршни директор, секретара, финансијског руководиоца и службеника за административне послове, док на терену имају седам радника, један на одржавању, три управника ловишта и три ловочувара

Одборник Милан Нешковић (Демократе) каже да је ДОО „Ловство” предузеће које живи на рачун Општине и добија из буџета 100.000 еура, а да су расходи 99.633 еура.

- Зато се и питам зашто „Ловство” уопште постоји као ДОО и какву грађани имају корист од њега. Грађани плаћају плате запосленима за нешто што је хоби а не њихова потреба, и рекао бих врло скуп хоби. Сматрам да, умјесто такве организације, треба да постоји нека служба у склопу Општине, неки вид ловочуварске службе, па да преко Општине као правног лица конкуришу и газдују ловиштем. У администрацији имају девет запослених, пет директора у борду, шести извршни директор, секретара, финансијског руководиоца и службеника за административне послове, док на терену имају седам радника, један на одржавању, три управника ловишта и три ловочувара. Значи дупло више директора него ловочувара - истиче Нешковић.

Извршни директор „Ловства” Марко Брњада каже да раде у складу са законом и правилима.

- Барска општина је специфична јер се налази између језера и мора, што је разлог да смо подијелили ловиште на три цјелине. Због тога су распоређена три управника који управљју са те три цјелине. Ловство има 11 запослених и не стоји да они узимају паре грађанима за џабе. Тих 11 запослених су својим породицама кући однијели 54.000 еура, а 55 хиљада је отишло у буџет, на порезе и доприносе, и не дугујемо ниједном добављачу - каже Брњада.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:54