Фото: Научни камп
09/07/2021 u 15:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

У Колашину је реализован научни камп за ученике биологије

Селектовани ученици су заузели прва мјеста на Джавном такмичењу из биологије у организацији ИЦЦГ, прва мјеста и награде на конкурсима и квизовима знања или су у школи препознати као талентовани ученици

На научном кампу, у организацији НВО “Удружење биолога Црне Горе – Целлула” учествовала су 42 талентована ученика биологије из 3 регије Црне Горе. 

Селектовани ученици су заузели прва мјеста на Джавном такмичењу из биологије у организацији ИЦЦГ, прва мјеста и награде на конкурсима и квизовима знања или су у школи препознати као талентовани ученици.

Поред могућности да стекну додатна, примјењива и трајна знања из области ботанике, ученици су упознали љековита својства планинских биљака, научили да праве дихотоми кључ, да детерминишу биљке уз помоћ дихотомих кључева, учили су о изазовима са којима се сусријећу млади у доба адолесценције,  имали  могућност да се баве спортном и да се друже са вршњацима из различитих крајева Црне Горе. 

На крају кампа ученици су показали знање и креативност учешћем на конкурсу “Значај научног кампа у едукацији ученика” на којем су освојили бројне награде. Радови ученика су постављени на wеб сајт и дати на онлине гласање у трајању од 7 дана. Аутори 3 рада са највећим бројем гласова биће такође награђени. 

Научни камп је реализован у периоду од 2-4.ВИИ 2021.године у Колашину. 

http://proјekti.cellula.me/index.php/2021/07/07/online-glasanje/ 

Пројекат “Природњаци креативци” финансијски је подржало  Министарство просвјете, науке, културе и спорта одлуком о расподјели средстава навладиним организацијама  на основу  Јавног конкурса ”Да таленат нађе пут”. Партнер на пројекту је НВО “Удружење љубитеља Горице и природе”

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

22. septembar 2021 16:32