Љиљана Поповић Мошков / УРА Котор
17/07/2021 u 06:20 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У которску луку данас упловљава први крузер након годину и по дана паузе

Ријеч је о крузеру "Викинг Венус", који је у власништву компаније "Viking Okean kruizes", казала је за "Дан" предсједница одбора директора АД "Лука Котор" Љиљана Поповић

Након годину и по дана паузе долазака великих бродова због пандемије вируса корона, данас у 8 сати у которску луку упловиће први крузер. Како је за "Дан" саопштила предсједница одбора директора ад "Лука Котор" Љиљана Поповић Мошков, ријеч је о крузеру "Викинг Венус", који је у власништву компаније "Viking Okean kruizes".
Из компаније најављују да ће Котор остати редовна дестинација овом крузеру до краја 2021. године, почев од првог испловљења, а очекују да ће реализовати укупно осам "тицања".
"Викинг Венус" је изграђен 2021. године и плови под норвешком заставом. Максималног капацитета је 930 путника о којима брине 465 чланова посаде, а данас ће у которску луку упловити са 172 путника.
- Почаствовани смо што ћемо бити једна од лука коју ће "Викинг Венус" посјетити на свом првом путовању и желимо му добродошлицу - поручују из "Луке Котор".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:17