/ У Котору обијени контејнери за половну гардеробу - фото: ЦК Котор
28/05/2021 u 16:07 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Котору обијен контејнер за половну гардеробу, лопови однијели робу а убацили смеће

Када смо дошли да испразнимо контејнер, затекли смо поломљен катанац, а умјесто гардеробе у њему су биле двије кесе смећа, изјавио је за портал „Дан” Илко Маровић из ОO Црвеног крста Котор

Контејнер за половну гардеробу и обућу, који је предузеће „Комунално Котор” доо са локације код ХДЛ „Лаковић” у Радановићима, а након што је претходно два пута обијен, пребацило у насеље Шкаљари код тамошње самопослуге „Арома”, поново је обијен.

– Када смо синоћ дошли да испразнимо контејнер, затекли смо поломљен катанац, а умјесто гардеробе у њему су биле двије кесе смећа. Позвали смо Комуналну полицију која је о овом случају обавијестила Комунално предузеће како би промијенили катанац, што међутим до сада још није урађено, али ће вјероватно бити сјутра током дана – изјавио је јуче за портал „Дан” Илко Маровић из Општинске организације Црвеног крста (ЦК) Котор.

image
Лопови оставили смеће - фото: ЦК Котор

Маровић је прецизирао да се контејнери за половну гардеробу такође налазе и у Рисну код Поште, те код ШЦ „Камелија”, а напуне се половном гардеробом за отприлике период од десет дана.

– Ми их испразнимо, сортирамо ту гардеробу, од које је 10 одсто неупотребљиво, а остатак је добар – истиче Маровић наводећи да ту гардеробу махом преузимају Роми.

– Которани у контејнере одлажу доста половне гардеробе, али нико осим Рома не долази у ЦК да је узима – рекао је Маровић.

Саопштио је да се половна гардероба може преузети у просторијама ЦК Котор уторком и петком.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:51