Naš plavi dan / foto: Željko Šapurić
31/03/2023 u 14:06 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Nikšiću obilježen Svjetski dan osoba sa autizmom

Na stadionu FK "Čelik" organizovana akcija podrške pod nazivom "Naš plavi dan"

Uoči obilježavanja 2. aprila, Svjetskog dana autizma, u Nikšiću je na stadionu FK "Čelik" organizovana akcija podrške pod nazivom "Naš plavi dan" . Podršku akciji dali su predstavnici Opštine Nikšić, Služba zaštite i spašavanja Nikšić, volonteri Crvenog krsta, fudbeleri FK "Čelik", djeca Dnevnog centra i njihovi roditelji, vaspitači i ljudi koji su pojedinačno došli da podrže ovu akciju.

Predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković otvorio je manifestaciju riječima da djecu i osobe sa autizmom treba najprije da shvatimo i da im svakodnevno pružamo ljubav i pažnju i da se lokalna uprava trudi da stvori što bolje pretpostavke za sve osobe sa autizmom.

image

Na stadionu FK "Čelik" organizovana akcija podrške

foto: Željko Šapurić

Potpredsjednik SO Nikšić Arsenije Lalatović  kazao je da je u ovoj akciji poslata zajednička poruka podrške djeci sa autizmom i njihovim roditeljima i da lokalna uprava trenutno radi na otvaranju novog Dnevnog centra za djecu sa autizmom u MZ Ozrinići.

Direktor Dnevnog centra Radovan Dragnić istakao je da je ovo jedna u nizu aktivnosti kojima Dnevni centar obilježava 2. april, Svjetski dan osoba sa autizmom i da će u nedjelju imati centralni događaj na nivou Crne Gore gdje će se jednom tačkom predstaviti na trgu u Podgorici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. maj 2023 08:12