објекат мјешовите намјене у центру Игала / Човјек и простор
25/09/2021 u 06:35 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Игалу у објекту вриједном 2,5 милиона граде 53 стана

Објекат би требало да има сутерен, гаражу, приземље предвиђено за пословне просторе, први и други спрат намијењен за становање

У центру Игала, на површини од 4.000 метара квадратних, планирана је изградња објекта мјешовите намјене, односно стамбено пословне зграде.
На његово идејно архитектонско рјешење сагласност је дао Мирко Жижић, државни архитекта, а објекат је намијењен стамбеном збрињавању запослених у Синдикату безбједносних институција Црне Горе, Општини Херцег Нови, као и неколико физичких лица. Пројекат је урадила фирма "Човјек и простор" доо из Подгорице.
Будући објекат мјешовите намјене имаће спратност П+2 (приземље, два спрата), уз могућност изградње подрумске етаже. Парцела планирана за изградњу је у сукоришћењу: Општине Херцег Нови, Дубравке Стијепчић Булатовић, Гордане Стијепчић Булатовић, Јасмине Попов, Јоване Ивановић, Марије Стијепчић и Милене Ивановић.
Вриједност земљишта је 1,2 милиона еура, а вриједност објекта 2,5 милиона еура.
Објекат би требало да има сутерен, гаражу, приземље намијењени пословању, први и други спрат, намијењен за становање.

Расподјела простора у будућем објекту требало би да буде спроведена на следећи начин: Општини, као улагачу, припашће пословни простор од 192 метара квадратних са припадајућим паркинг мјестима, улагачима физичким лицима припашће осам стамбених јединица и два гаражна мјеста са припадајућим паркинг простором, а инвеститору преостали дио објекта са гаражама и паркинг простором.
Сви учесници у изградњи сагласни су да се Општина, након изградње објекта, укњижи као власник постојећег спортског терена.


Инвеститор је Синдикат безбједносних институција Црне Горе, а радови би од почетка извођења требало да трају 24 мјесеца.
На овој локацији је планирано да буду изграђени стамбени објекат бруто површине 3,6 хиљада квадрата са 53 стамбене јединице, пословни простор површине 192 м2, гаражни простор са 36 гаражних мјеста и 38 паркинг мјеста у партеру или дворишту објекта.
По завршетку грађевинских радова на објекту, инвеститор ће прибавити коначан извјештај надзорног органа и обавити парцелацију земљишта, тако што ће дио гдје се налази спортски терен, добити посебан број и постати власништво улагача, односно Општине.

"Инвеститор је Синдикат безбједносних институција Црне Горе, а радови би од почетка извођења требало да трају 24 мјесеца


Након тога обавиће упис, етажну разраду и укњижбу код Управе за некретнине и државну имовину.
Средином априла 2021. године, Синдикат, Општина и остали сукорисници парцеле су нотарки Љубици Антуновић поднијели на овјеру Уговор о регулисању међусобнох права и обавеза по питању заједничке изградње. Уговорне стране су констатовале да су суинвеститори у заједничкој градњи уз учешће Општине. Објекат ће се, како се наводи у документу, градити у складу са УТ условима које је још почетком септембра 2019. године издао општински Секретаријат за просторно планирање и изградњу Општине Херцег Нови.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:27