Гимназија ”Танасије Пејатовић” / фото: Б.Је.
18/07/2021 u 15:05 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Пљевљима именовани руководиоци у образовним установама, од 16 в.д. директора 11 је жена

Како смо незванично сазнали из Министарства просвјете, током наредне недјеље на позицију в.д. директора Гимназије "Танасије Пејатовић" биће именована Бојана Грујић, а у Средњој стручној школи Бојан Струњаш

Да ће жене имати примат када су у питању директорске позиције у пљеваљским школама и предшколским установама може се видјети и по чињеници да ће од 16 директорских мјеста 11 припасти женама. Како смо незванично сазнали из Министарства просвјете, током наредне недјеље на позицију вршиоца дужности директора Гимназије "Танасије Пејатовић" биће именована Бојана Грујић, а у Средњој стручној школи ту позицију заузеће Бојан Струњаш.

Када су у питању пљеваљске основне школе, "Салко Аљковић" и "Бошко Буха" на мјесту вршилаца дужности наћи ће се Милица Рондовић и Албин Кондо. Када је у питању Албин Кондо он је и досада обављао функцију директора школе. За вршиоца дужности Основне школе "Ристан Павловић" већ раније је именован Војислав Касалица.

У сеоским школама, "Матаруге", "Миле Перуничић", "Владимир Роловић", "Радоје Контић", "Братство-Јединство", "Михаило Жугић", "Јакуб Кубур", "Душан Ивовић", "Радоје Тошић" и "Крушево", за вршиоце дужности директора биће именовани; Александра Пејовић Дебељевић, Светлана Бујишић, Марија Обрадовић, Бојана Боровић Србљановић, Марко Стевановић, Душица Кнежевић, Дубравка Перуничић, Миливоје Ирић, Сандра Љубојевић и Светлана Ђукић.

Како смо сазнали, за вршиоца дужности директора у Музичкој школи биће именована Аземина Софтић Чутурић, док ће ту позицију у дјечијем вртићу "Еко бајка" обављати Нада Никитовић Кнежевић.

Када су у питању поменути кандидати за вршиоце дужности директора треба напоменути да су поједини од њих добили убједљиву подршку наставничких вјећа, као што је случај са Војиславом Касалицом, Александром Пејовић Дебељевић, Бојаном Струњашом, Сандром Љубојевић и Бојаном Боровић Србљановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:47