Сједиште локалне управе у Рожајама / -В.Ра.
11/04/2022 u 07:58 h
Vera RatkovićVera Ratković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Рожаjама поништен jавни позив за расподjелу бесповратних средстава за унапређење дрвопрераде

У одлуци коjу jе потписао предсjедник Општине Рахман Хусовић наводи се „да се Jавни позив поништава због процесних недостатака и неjасноћа коjе су установљене током реализациjе програма”

Након што је седам власника дрвопрерађивачких фирми у Рожаjама подниjело жалбе због начина на коjи jе локална управа извршила расподjелу бесповратних финансиjских средстава за унапређење конкурентности и запошљавања у дрвопреради, Општина jе дониjела одлуку да се оваj jавни позив поништи. Укупна вриjедност поменутог програма под називом "Заjедничка акциjа за активне мjере запошљавања у дрвопрерађивачком сектору за општину Рожаjе" износи 401.420,96 еура и финансира се преко ИПА програма у вриjедности од 85 одсто. У одлуци коjу jе потписао предсjедник Општине Рахман Хусовић наводи се "да се Jавни позив поништава због процесних недостатака и неjасноћа коjе су установљене током реализациjе програма".

– С тим у вези дониjето jе рjешење о поништавању ранг листе Програма за унапређење конкурентности и запошљавања у дрвопрерађивачком сектору за 2022. годину. Нови програм ће бити припремљен у складу са препорукама Министарства финансиjа и социjалног старања, Директората за финансирање и уговарање средстава ЕУ, те препорукама Министарства економског развоjа, као и Делегациjе ЕУ Црноj Гори са jасно утврђеним условима и захтjевима коjе понуђачи треба да испуне. Након тога ће се стећи услови за нови jавни позив коjи ће бити обjављен на званичном саjту Општине Рожаjе – наводи се у одлуци.

У локалноj управи сматраjу да су имали добру намjеру и сврху, али су се поjедини дрвопрерађивачи успротивили услед чега jе одлучено да се понови циjела процедура.

На адресу Општине jе по Jавном позиву стигло 25 захтjева за бесповратна средства. Општина jе одабрала 10 предузећа коjима jе била опредиjелила по 30.000 еура. Дрвопрерађивачи чиjе приjаве "нису прошле процедуру" сматраjу да су средства диjељена неправилно због чега су подниjели жалбе на општинску одлуку. Дрвопрерађивачи су за "Дан" казали "да jе бодовање по конкурсу било неправилно, да су коверте отворене приjе времена, те да процедура ниjе испоштована".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 20:41