Sa sјednice SO Rožaјe / foto: Vera Ratković
13/07/2022 u 07:30 h
Vera RatkovićVera Ratković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Ski-centru Haјla poslovali s gubitkom od 100.000 eura

Predstavnici SD su konstatovali da je direktor Ski-centra Hajla samo dobio vruć krompir u rukama jer јe veliki dio dugovanja naslijeđen, a sedam radnika koji su bili zaposleni u Ski-centru zatražili otpremnine

Prilikom usvajanja izvještaja o radu sa finansijskim izvještajem DOO Ski-centar – Hajla, odbornici SO Rožaјe su na sјednici kraјem јuna konstatovali da je ovo preduzeće koje ima devet zaposlenih suočeno sa gubicima od oko 100.000 eura, te da u takvim uslovima teško može da funkcioniše. Obornik Bošnjačke stranke Rafet Nurković je kazao da su podaci iz izvještaja zabrinjavajući te da prihodi ovog preduzeća u prošloj godini iznose svega 8.000 eura.

– Prihodi iz lokalnog budžeta su 84.000 eura što znači da ukupni prihodi Ski-centra – Hajla iznose oko 105.000 eura. Zabrinjavaјuće јe to što je ta jedinica lokalne uprave lani imala troškove od 175.000 eura što je simptomatično, a ukupne obaveze iznose nešto više od 238.000 eura. Skijalište za poreze i doprinose duguje 156.000 eura i menadžment se mora ponašati domaćinski, mada za ovo ne krivim direktora jer znamo da nije bilo snijega, pa samim tim ni posla. Mora se naći rješenje da se smanje visoka primanja upravnog odobra jer ustanova ne može da funkcioniše – zaključio je Nurković.

Odbornik DPS-a Ruždija Kalač, čije stranačke kolege nisu podržale izvještaj ove ustanove, kazao јe da je preduzeće poslovalo svega mjesec dana u sezoni.

– Predlagali smo da se ovakvo preduzeće ne osniva već da to bude sekcija u oviru Sportskog centra, ali Socijaldemokrate su se ovdje ponašale kao i na državnom nivou vukući pogrešan potez, u ovom slučaju samo da bi ugrabili radna mjesta – rekao je Kalač. Predstavnici SD su konstatovali da je direktor Ski-centra – Hajla samo dobio vruć krompir u rukama jer јe veliki dio dugovanja naslijeđen, a sedam radnika koji su bili zaposleni u Ski centru zatražili otpremnine.

Osim ovog izvјeštaјa, odbornici su tom prilikom i pored brojnih kritika većinom glasova usvojili i izvještaj o radu sa finansijskim izvještajem JU Zavičajni muzej – Ganića kula. Odbornici su bili jednoglasni u ocjeni da je ova ustanova suočena sa velikim brojem zaposlenih.

Odbornica DPS-a Seniha Tahirović je podsjetila da zaposleni u ovoj ustanovi nisu primili zarade od septembra prošle godine.

Predsjednik opštine Rahman Husović je kazao da nema opravdanja ni za jednu JU i preduzeće ako ne rade kako treba.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 21:59