Обиљежавање Европског дана борбе против трговине људима / фото: Д.С.
20/10/2021 u 08:18 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Средњој економско-угоститељској школи обиљежен Европски дан борбе против трговине људима

Наставном особљу и ученицима је прослијеђен и постер који је у оквиру ове кампање израђен са порукама које су и преведене на наш, албански, енглески и руски језик, као и прилагођени текст Сарајевске декларације

Обиљежавање Европског дана борбе против трговине људима у Средњој економско-угоститељској школи обављено је кроз више међусобно повезаних активности. Сходно препоруци Министарства просвјете, науке, културе и спорта, која је осмишљена у сарадњи са Министарством унутрашњих послова, реализацији школских часова посвећених овој теми претходила је дистрибуција одговарајућег информативног садржаја. Наставном особљу и ученицима је путем комуникационих група на Виберу прослијеђен и постер који је у оквиру ове кампање израђен са порукама које су и преведене на наш, албански, енглески и руски језик, као и прилагођени текст Сарајевске декларације која је усвојена на Медитеранској конференцији Црвеног крста и Црвеног полумјесеца. Свим учесницима ове својеврсне онлајн едукације препоручено је даље дистрибуирање њеног садржаја путем друштвених мрежа, а прије свега ка младима као најрањивијој категорији.

Према ријечима координатора активности проф. Неђељко Ђуровић у сарадњи са Општинском организацијом ЦК Бар, уз претходну дистрибуцију пропагадног материјала, реализована је и једносатна радионица под називом "Размисли прије него притиснеш КЛИК - Трговина људима може бити и он лине".

- Активистиње ЦК Марија Олуић и Јелена Ђуровић упознали су 25 ученика са свим аспектима ове противправне и трагичне дјелатности која тренутно у свијету угрожава милионе људских живота. Током овог предавања, након емитовања неколико тематских спотова, Олуић је у интеракцији са присутнима истакла да своју пажњу усмјере на све потенцијално сумњиве ситуације које их могу довести до позиције жртве у трговини људима, као и да на такве опасности непрестано указују својим вршњацима. Активисткиње Црвеног крста истакле су и значај којег волонтеризам у оквиру ове међународне хуманитарне организације има на сузбијању ове опасне појаве- каже Ђуровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 08:04