Vuković i Kovačević dali krv / - NEVENA BULAJIć
29/01/2023 u 11:30 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Svetosavskoj akciji sakupljene 203 јedinice krvi

Ovo je 29. po redu organizovana Svetosavska akcija davanja krvi i od Petrovdanske akcije do danas upisano je 49 novih članova, od kojih je četvoro prvi put dalo krv, kazao je predsjednik KDDK "Sveti Sava" Čvorović

Klub dobrovoljnih davalaca krvi "Sveti Sava" u Nikšiću je tradicionalno organizovao Svetosavsku akciju prikupljanja krvi koja je počela trećeg dana Božića, 9. januara, i trajala do juče, 28. januara. Predsjednik KDDK "Sveti Sava" Ratko Čvorović za "Dan" je kazao da je ovo bila jedna od najvećih i najbrojnijih akcija dosad.

– Imali smo 245 prijavljenih dobrovoljnih davalaca, a sakupljene su 203 jedinice krvi. Ovo je 29. po redu organizovana Svetosavska akcija davanja krvi i od Petrovdanske akcije do danas upisano je 49 novih članova, od kojih je četvoro prvi put dalo krv. Inače, imamo dvije akcije tokom godine, Savindansku i Petrovdansku, a ove godine rukovodstvo je donijelo odluku da se organizuje i treća koja će biti 20. oktobra na dan ubistva Ljubiše Mrdaka koji je bio član Upravnog odbora. Akciju smo nazvali "Sjećanje" i biće posvećena svim preminulim članovima, a predstavljaće i opomenu nadležnima koji do danas nijesu rasvijetlili to ubistvo - kaže Čvorović.

image

Uspješna akcija davanja krvi

- NEVENA BULAJIć

Dodao je da su juče imali goste iz Srbije, Republike Srpske i gotovo svih crnogorskih gradova,a krvi su dali vladika budimljansko-nikšićki Metodije, predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević i predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković.

image

Vladika Metodije dao krv

- NEVENA BULAJIć

– Kao jedan od osnivača KDDK "Sveti Sava" redovno se odazivam ovim akcijama, a sada kao predsjednik opštine želim da pošaljem poruku humnosti i da kroz ime našeg prosvetitelja Svetog Save uputimo ljude u dobra djela - kazao je Kovačević za "Dan".

Vuković je dodao da je Nikšić jedini grad u Crnoj Gori koji ispunjava standard od četiri odsto dobrovoljnih davalaca i da je to za ponos.

– Kao član KDDK "Sveti Sava" redovno se odazivam akcijama. Želimo da damo primjer i podstaknemo naše sugrađane da postanu dobrovoljni davaoci krvi - kazao je Vuković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 21:15