Прорадила сувенирница / М.Н.
19/04/2022 u 07:30 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У ТО Бијело Поље надају се доброј љетњој сезони: Једина фалинка мањак смјештајних капацитета

Можемо и морамо бити још више препознати као туристичка дестинација, каже Виолета Обрадовић, директорица ТО Бијело Поље

Последњих неколико година направљени су велики помаци када је ријеч о развоју Бијелог Поља као атрактивне туристичке дестинације, али пандемија вируса корона зауставила је тај позитиван тренд, казала је директорица локалне Туристичке организације Виолета Обрадовић. Она наглашава да се Бијело Поље већ истиче на туристичкој мапи, али и да је туристички промет знатно ослабљен због епидемиолошких мјера, које су знатно утицале на туризам.

image

Виолета Обрадовић

М.Н.

– Помаци се заиста виде, посебно од 2019. године, али нажалост пандемија вируса корона зауставила је тај позитиван тренд који је представљао најбољи показатељ да се Бијело Поље у туристичком смислу подиже на љествици. Међутим, то нас неће обесхрабрити. Већ прошле године за 70 одсто био је већи број долазака у односу на 2020. годину, али очекујемо да у овој тај проценат буде још већи – каже Обрадовић и додаје да су, узимајући у обзир епидемиолошку ситуацију, прошле године имали добру љетњу туристичку сезону, а да ове очекују још више туриста.

– С обзиром на географску позицију Бијелог Поља и потенцијале које имамо, јасно је да можемо и морамо бити још више препознати као туристичка дестинација. Доста тога није искориштено, зато је велики посао пред нама, а неопходна је синергија свих институција. Ми смо ту да промовишемо све оно што имамо и што ћемо имати у туристичком смислу, посебно након завршетка валоризације два највећа потенцијала, Ђаловића пећине и планине Бјеласица – подвукла је Обрадовић.

Отварање сувенирнице на градском тргу пун погодак

Директорица ТО Бијело Поље истиче да је отварање сувернирнице на градском тргу био пун погодак.

– Сувенирница свим посјетиоцима Бијелог Поља, страним и домаћим туристима, дијаспори и локалном становништву, нуди сувенире традиционалног и модерног дизајна. Још није прошло ни мјесец дана од када је почела са радом, али већ сада могу рећи да смо јако задовољни, а и изненађени интересовањем домаћих произвођача. Сами се јављају, желе да сарађују, тако да је понуда богата и разнолика. Свакодневно добијамо нове позиве, простор је већ попуњен, али ће сви имати шансу и прилику да се промовишу – каже Виолета Обрадовић, додајући да, када буду завршени пројекти Ђаловића пећине и Бјеласице, планирају отварање и нових сувенирница.

Туристичка организација ће бити носилац туристичког развоја и у наредном периоду и неопходно је искористити географску позицију Бијелог Поља као града који је у центру три национална парка.

– То је велика предност за нашу општину, јер можемо довести туристу који ће остварити ноћење у Бијелом Пољу, а ми имати приход од боравишне таксе и других услуга. Наиме, тај туриста само за пар сати може стићи до приморја, обићи сјевер, али посјетити и туристичка мјеста у региону. Међутим, највећи проблем је недостатак смјештајних капацитета. Апелујем на све који имају услова, да крену у причу пирлагођавања смјештајних капацитета у форми приватног смјештаја, сеоских домаћинства или чак отварања хотела. ЛТО ће им помоћи да се промовишу и увезаћемо их у систем букинга – поручује Обрадовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 05:34