У Котору ових дана све више туриста / Б.М.
09/03/2022 u 06:20 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У ТО Котор очекују опоравак излетничког туризма: Новим садржајима до боље понуде туристима

Директор ТО Котор Јован Ристић истиче да је Туристичка организација већ потписала уговоре са неколико агенција

У Туристичкој организацији Котор ове године очекују опоравак излетничког туризма, а уочи љетње сезоне најављују увођење нових садржаја, прије свега у потходнику на градској риви, који ће гостима олакшати боравак.

Велики број долазака излетника очекују с подручја Дубровачке регије, затим из Херцеговине, али и домаћих из осталих црногорских туристичких центара који долазе у организоване посјете древном граду.

Директор ТО Котор Јован Ристић истиче да је Туристичка организација већ потписала уговоре са неколико агенција.

image

Јован Ристић

Б.М.

-Имаћемо већи број турских гостију због повећања броја летова. Зато смо с њима имали интензивну комуникацију и сарадњу, јер имамо јако добру авио доступност с Турском, изјавио је Ристић за "Дан" уз најаву да ће у оквиру међународног пројекта ове сезоне бити коначно покренута "Блу пас" пропусница која подразумијева умрежене улазнице за три дестинације- Дубровачки акваријум, Которски акваријум и Парк природе Хутово блато у Херцеговини.

-Могу бити укључени и привредници односно ресторани, трговинске радње, разни пружаоци услуга. Поента је да купац "Блу паса" има право на коришћење попуста од 20 одсто на све оно што је обухваћено на овим локацијама; два акваријума и Хутово блато, плус ресторани, привредници, музеји, галерије. То би по пројекту требало да крене крајем маја, прецизира он и истиче да припремају јавни позив за заинтересоване субјекте.

Аутобуско стајалиште са електронским скриновима

Ристић објашњава да ће на такозваним електронским тотемима бити инсталирани програми са свим информацијама везаним за понуду града и свега онога што би могло да буде интересантно гостима који дођу у посјету Котору.

-Кроз овај пројекат би требало да добијемо једно репрезентативно аутобуско стајалиште које би требало да буде инсталирано на мјесту постојећег преко пута пијаце. Дакле, тамо ће садашње аутобуско стајалиште бити уклоњено и постављено ново које ће такође имати електронске скринове на којима ће бити комплетне информације о граду. Имаћемо неке садржаје који ће моћи да допринесу нашим гостима за лакши боравак и такође видјећемо да ли ће заживјети идеја да дио понуде наших превозника, што такси, а што малих бродара, буде у потходнику или ће бити на некој другој локацији, навео је Ристић.

У мају ће у пуном капацитету стартовати и нови сегмент понуде- програм под називом "Kotor info Activity4.me", који је осмислила и урадила приватна компанија, а подржале су га Општина Котор и ТО Котор. Како је предвиђено, програм ће гостима и грађанима обезбјеђивати да једноставним уласком преко QR кода, који ће бити на више локација у граду, добију све потребне информације на више свјетских језика.

-Од временске прогнозе, стања на путевима, до програма Центра за културу, манифестација које организује та установа, оних које организује ТО, до информација везаних за сву другу понуду у Котору - галерије, музеји и остал. Ту ће бити и мапа Старог града, а гости ће од ове сезоне моћи да се одлуче да ли желе да мапу добију у штампаној или у електронској форми. У том програму ће бити и мапа Бококоторског залива гдје ће гости моћи да нађу и друге интересантне објекте и понуду у заливу и пут и раздаљину до њих, објаснио је Ристић.

Новина овог љета биће и понуда електричних бицикала, кроз пројекат "Наутика", али и нови гардеробери, тзв. локери, који ће бити инсталирани у потходнику на риви, а гдје ће гости моћи бесплатно да одложе своје личне ствари како им не би сметале током обиласка града.

-У потходнику ће бити постављено и неколико лед екрана који ће давати обавјештења о граду, али и тзв. електронски тотеми, најавио је Ристић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 18:36