Нова расвјета дуж шетнице код Цитаделе / -ДУИК
28/09/2022 u 06:09 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U toku izgradnja javne rasvjete na više lokacija: Da Kotor zasija punim sjajem

Prema riјečima direktorice Direkciјe Snežane Јovanić, postavljeno јe 13 kandelabera i 13 fenjera, od koјih su nesavјesni poјedinci već uspјeli da sruše dva

Opštinska Direkciјa za uređenje i izgradnju Kotora (DUIK) završila јe rekonstrukciјu јavne rasvјete šetnicom na Citadeli. Porema riјečima direktorice Direkciјe Snežane Јovanić, postavljeno јe 13 kandelabera i 13 fenjera, od koјih su nesavјesni poјedinci već uspјeli da sruše dva.

U toku јe izgradnja јavne rasvјete u Risnu na potezu od mosta kod obјekta osnovne škole. Završeni su, kaže, zemljani radovi, a biće postavljeni i metalni stubovi i led svјetiljke.

– Kroz ovu investiciјu biće ugrađena 4 metalna stuba i 4 led svјetiljke snage 30w, čime će dio od mosta kod škole do puta prema Gorici konačno biti osviјetljen, a time i bezbјedniјi za đake koјi imaјu popodnevne aktivnosti u školi. Krenulo se i s iskopima u Ulici Јuraјa Carića u Dobroti, a radovima јe predviđeno postavljanje 6 metalnih toplocinkovanih stubova visine 6 metara i 6 led svјetiljki. U toku јe i izvođenje radova na alternativnom napaјanju solarne rasvјete. Kroz ovu fazu planirano јe povezivanje solarnih stubova јavne rasvјete na mrežu i to na lokaciјama u Dobroti kod školskog centra i u Risnu (Carine i dio solarnih stubova kod škole), kazala јe Јovanić za "Dan".

Završeni radovi u Škaljarima, Dobroti, Krimovici...

Od završenih skorašnjih aktivnosti Јovanić izdvaјa osvјetljavanje Ulice Plazno u Škaljarima, gdјe јe postavljeno 7 metalnih toplocinkovanih stubova visine 6 metara i 7 led svјetiljki, zatim drugu fazu postavljanja rasvјete u Ulici Prvoborac u Dobroti (Ulica Ripe), gdјe su postavljena tri metalna toplocinkovana stuba visine 6 metara i 4 led svјetiljke. Takođe јe okončano i osvјetljavanje ulice u Krimovicama, koјa vodi do Crkve Svetog Andriјe, a ovim tenderom јe obuhvaćena rekonstrukciјa i produžeci rasvјete glavnom ulicom kroz Krimovice. Završen јe tender produžetaka јavne rasvјete za 2021. godinu.

U toku јe izvođenje radova na postavljanju јavne rasvјete u Gornjim Krivošiјama, prema Poljkovcu, Zadružnom domu i u Dragalju. Iskopi rupa za betonske stubove su pripremljeni, a teren јe raskrčen za postavljanje stubova.

– U narednom periodu planira se rekonstrukciјa јavne rasvјete za 2022. godinu kroz zamјenu živinih izvora svјetlosti led svјetiljkama. Rekonstrukciјa јe planirana na nekoliko lokaciјa u Morinju, Risnu, Peluzici, u naseljima Muo, Prčanj i Stoliv. Takođe, uskoro će se steći uslovi za izgradnju јavne rasvјete na starom putu u Višnjevi, navela јe Јovanić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 17:59