foto: Željko Šapurić / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
23/01/2023 u 17:40 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U toku Svetosavska akcija: Nikšićanin osamdeseti put dao krv

Mojoj ženi treći, a sinu dvanaesti put... Važno je da znamo da naših pet minuta nekom život znači, a od jedne doze se mogu spasiti tri pacijenta - kazao je

U Nikšiću je u toku Svetosavska akcija dobrvoljnog davalštva krvi koja je počela 13. januara i traje do 28. januara. Akciju tradicionalno realizuju članovi Kluba dobrovoljnih davalaca krvi "Sveti Sava", koji je  po broju članova najmnogoljudniji i najaktivniji klub u Crnoj Gori. Dobitnik je mnogih domaćih i medjunarodnih priznanja.

U subotu će se povodom slave sv Save u Parohijskom domu u Nikšiću organizovati i svečana večera i rezanje slavskog kolača, a u nedjelju svečani ručak. 

Predsjednik upravnog odbora KDDK "Sveti Sava" Milenko Eraković danas je osamdeseti put dao krv, a sa njima su bili i njegova supruga Snežana i sin Aleksandar. 

- Ovo mi je osamdeseti put da dam krv, mojoj ženi treći, a sinu dvanaesti put... Važno je da znamo da naših pet minuta nekom život znači, a od jedne doze se mogu spasiti tri pacijenta - kazao je Eraković.

On je kazao da imamo oko 70 posto zdrave omladine koja može donirati krv i da mladi treba da se aktiviraju bar jednom godišnje da doniraju krv kako bi pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:11