Mala plaza Ulcinj / -FEJSBUK STRANICA - BILO JEDNOM U ULCINJU
17/06/2022 u 06:14 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Улцињу љетовање скупље у просјеку 20 одсто: Цијене подигли хотелијери, закупци...

Позвао бих све привреднике, одосно туристичке раднике да буду врло опрезни са цјеновном политиком, како то не би утицало на посјету и како то не би искористила наша конкуренција, поручујем Гзим Хајдинага

Почетак туристичке сезоне у најјужнијој општини протиче у релативно доброј посјећености за ово доба године, а осим кашњења у припреми сезоне и неколико незавршених ифраструктурних пројеката, туристе су дочекале и нешто веће цијене смјештаја и услуга. Готово извјесно је да ће љетовање у Улцињу ове године бити скупље најмање 20 одсто, како у смјештају тако и ванпасионској потрошњи. Поскупјели су:храна и пиће, коришћење плажног мобилијара, хотелски али и приватни смјештај. Истина неки су хотелијери и приватни станодавци одлучили да за сада не подижу цијене смјештаја али је у питању мали број њих.Туристички посленици кажу да су цијене у односу на прошлу годину веће у просјеку за око 20 и више одсто, те да је то повећање условљено растом цијена протеклих мјесеци.

- Свједоци смо сталних поскупљења и просто је било неизводљиво задржати цијене на прошлогодишњем нивоу. Осим нафтних деривата, прехрамбених производа и већине пића поскупјела је и радна снага. Цијене су генерално порасле и у земљама из којих нам долазе гости тако да и поскупљења код нас нису никакво велико изненађење,каже за "Дан" генерални менаџер компаниjе "Дели торс" Петар Делић.

Директор Туристичке организације Улцињ Гзим Хајдинага нада се да пораст цијена неће утицати на најављену добру посјету током љета.

- Позвао бих све привреднике, одосно туристичке раднике да буду врло опрезни са цјеновном политиком, како то не би утицало на посјету и како то не би искористила наша конкуренција. Наравно, свјесни смо да је пораст цијена био неминован услед бројних поскупљења али као што сам недавно на сајму у Приштини поручио, цијене сигурно у Улцињу нису и неће бити веће него у том граду. На основу података и контаката остварених на бројним сајмовима у региону, имам право да кажем да ћемо имати добру сезону, бољу него прошле године, тврди Хајдинага.

Са друге стране хотелијер Хасан- Цано Караманага очекује да ће ова сезона бити на нивоу прошлогодишње, можда и мало слабија. Сматра да ће гостију бити углавном из региона.

- Очекујемо туристе са Косова, из БиХ, Србије и из дијаспоре. Прошле године након попуштања пандемије сви су се упутили ка Улцињу. Ове године можда ће се неки одлучити за неку другу дестинацију. Углавном, тренутно нам је боља попуњеност викендом али су најаве добре за наредне мјесеце у којима ћемо бити попуњени - каже Караманага.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. novembar 2022 13:54