Вирпазар / - фото: Д.С.
21/09/2021 u 10:47 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Вирпазару десет година траже радника за јавни тоалет

Како тврде мјештани, Национални парк и „Комунално предузеће” из Бара били су једно вријеме заинтересовани да се јавни ве-це стави у функцију, али нису нашли своју рачуницу

Вирпазар, као културни, административни и политички центар Црмнице, у последње вријеме, захваљујући географској позицији, Јадранској магистрали, Скадарском језеру и тунелу „Созина”, постаје све интересантнији за туристе. Оно што већ годинама неуспјешно Црмничани траже јесте да се регулише однос с Националним парком „Скадарско језеро”, који наплаћује четири еура за сваког туристу по уласку на водену површину, али од тог новца Мјесна заједница и Општина не добијају ни цент. Црмница и Вирпазар припадају Општини Бар, а Скадарским језером, највећим ресурсом који Црмница и Општина посједују, газдује НП „Скадарско језеро”.

Међутим, има и других проблема на које мјештани често указују, попут нестављања у функцију изграђеног објекта јавног тоалета.

Како тврде мјештани, Национални парк и „Комунално предузеће” из Бара били су једно вријеме заинтересовани да се јавни ве-це стави у функцију, али нису нашли своју рачуницу.

И такво је стање последњу деценију, док неке службе поручују да траже радника да запосле у објекту тоалета, али да га не могу наћи. Бројни туристи и мјештани који шетају центром, а „ухвати их потреба” присиљени су да се сналазе на разне начине.

То је најчешће врло непријатно, а просто је непотребно, и ваљда ће се овај велики проблем након туристичког бума и на барској ривијери, на адекватан начин ријешити до наредне туристичке сезоне.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:26