/ - PRIMORSKI PORTAL
11/02/2023 u 20:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Virpazaru otvoren Festival vina i ukljeve

Iz Opštine Bar su saopštili da je, nakon gotovo dvije godine pauze uzrokovane pandemijom virusa Covid-19, smotra u čast prepoznatljivog crmničkog vina i ukljeve iz Skadarskog jezera okupila veliki broj posjetilaca

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević otvorio je danas u Virpazaru Festival vina i ukljeve, jednu od manifestacija sa najdužom tradicijom na teritoriji barske opštine.

Iz Opštine Bar su saopštili da je, nakon gotovo dvije godine pauze uzrokovane pandemijom virusa Covid-19, smotra u čast prepoznatljivog crmničkog vina i ukljeve iz Skadarskog jezera okupila veliki broj posjetilaca.

Kako su naveli, među posjetiocima su i brojni pripadnici diplomatskog kora u Crnoj Gori, koji su uživali u degustaciji lokalnih proizvoda.

Raičević je kazao da manifestacija, kao jedan od znakova prepoznavanja crmničkog kraja i regiona Skadarskog jezera, predstavlja značajan podstrek turističkoj promociji Virpazara.

On je rekao da kvalitet vinskih proizvoda lokalnih proizvođača i renomiranih vinarija tog kraja, koji su već okitili značajnim međunarodnim priznanjima, opravdava podršku koju lokalna uprava od 2018. godine, kroz posebnu budžetsku stavku, usmjerava ka poljoprivrednim proizvođačima.

- U cilju unaprijeđenja njihovog rada i boljeg plasmana proizvoda, tokom prethodne četiri godine iz opštinskog budžeta plasirano je oko 300 hiljada eura, a sa tim trendom ćemo nastaviti i ubuduće, istakao je Raičević.

image
- PRIMORSKI PORTAL

Otvaranje manifestacije, kako su navodi u saopštenju, obilježio je bogat kulturno-zabavni program, a drugog dana festivala biće dodijeljene zlatne, srebrne i bronzane medalje na osnovu degustacije 54 uzorka vina od 29 izlagača iz svih subregiona Crne Gore.

Organizatori Festivala vina i ukljeve su mjesna zajednica Crmnica, Udruženje vinara Crmnički vranac i nevladina organizacija Dani Skadarskog jezera, a pokrovitelji Opština Bar i Turistička organizacija Bar.

Organizaciju manifestacije podržale su kompanije Plantaže i Voli, kao i preduzeće Nacionalni parkovi Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:31