Virpazar, nered / - D.S
14/09/2023 u 10:30 h
D.SD.S
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Virpazaru tokom ljeta nered

Ilija Marković, član koalicije Za budućnost Bara i član odbora MZ, kaže da je tokom cijelog ljeta na Virpazaru bio totalni nered, te da nadležne službe uopšte nisu tražile način da uspostave red

Mještani Crmnice iskazali su revolt nakon što su nedavno duž glavne ulice na Virpazaru postavljeni stubovi, koji su šarafima ugrađeni u ploče trotoara, a kroz njih su na vrhu provučeni lanci, tik pored privremenih objekata.

Radove su, kako se moglo čuti od mještana, neovlašćeno izveli radnici „Nacionalnih parkovaˮ.

To je bio i razlog da se održi sastanak Odbora Mjesne zajednice Crmnica, na kojem je, između ostalog, donijeta odluka da se stubići i lanci uklone, a da se obilježi pješačka zona kamenim stubićima ili kamenim žardinjerama. Takođe, i da se zaustave svi radovi na stubićima tipa već postavljenih.

Ilija Marković, član koalicije Za budućnost Bara i član odbora MZ, kaže da je tokom cijelog ljeta na Virpazaru bio totalni nered, te da nadležne službe uopšte nisu tražile način da uspostave red.

- Mi već godinama tražimo sastanak sa lokalnom zajednicom, nadležnim ministarstvima i „Nacionalnim parkovimaˮ, ali uzalud. Imali bismo o čemu da pričamo, ali kao da svi prebacuju odgovornost jedni na druge. Nije lako građanima, jer nalaze se između lokalne vlasti koju čini koalicija predvođena DPS-om i države koju, opet, predstavljaju drugi činioci. I naravno da u takvoj situaciji strada upravo narod, građani. Naš je interes da se mladim ljudima, koji se sve više vraćaju u Crmnicu, omogući da rade tokom sezone, ali da to bude u nekom redu, a ne mjesecima ista slika - razbacani štandovi, reklame i stolice na sve strane. Haos nikome ne odgovara - kaže on, i naglašava da je Virpazar recepcija Crmnice.

- Ovdje jedino „Nacionalni parkoviˮ imaju koristi, ali očekujemo da se konačno i opština pobrine za stanje reda, jer je na ovom prostoru ulagala recimo poslednjih 50 godina. Kroz Virpazar prođe preko 200.000 posjetilaca, koji neće da gledaju nered kakav je već godinama, a i ovog ljeta ništa bolje nije bilo. Problem je saobraćaj, zatim štandovi, problem je i rampa, i voz, a hoćemo da razvijamo turizam. Virpazar je staro jezgro, i tu planeri treba da urede prostor, a ne kako su to nedavno uradili prilikom postavljanja stubića, u zoru u 4 ili 5 sati, kao u vrijeme okupacije. To su problemi koji ove godine ne mogu da se isprave jer je već kraj sezone, ali se moramo pobrinuti da se na njima radi već od januara naredne godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 21:46