Завршен радовни јесењи ремонт жичара на скијалишту “Савин кук” / -В.Ш.
09/11/2021 u 06:57 h
Vitomir ŠpanjevićVitomir Španjević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Жабљаку се увелико припремају за зимску туристичку сезону: Првим гостима се надају средином децембра

Ове године на скијалишту Савин кук понуда ће бити богатија за још један лифт, један угоститељски објекат и скијашницу за издавање ски-опреме – казао је за "Дан" извршни директор Туристичког центра "Дурмитор" Маринко Пурић

Припреме за зимску туристичку сезону у Туристичком центру (ТЦ) "Дурмитор" увелико су почеле. Како истичу из ТЦ који газдује Ски-центром "Савин кук", сва постојећа скијашка инфраструктура као и угоститељски капацитети који се налазе у склопу скијалишта потпуно спремно ће дочекати прве госте које очекују већ половином наредног мјесеца.

image

Хотел Жабљак

-В.Ш.

– Двије двосједне жичаре су потпуно спремне за зимску сезону. Одрађено је испитивање челичне ужади, као и редован јесењи ремонт жичара и лифтова и адаптација угоститељских објеката. За разлику од прошле, ове године понуда ће бити богатија за још један лифт, један угоститељски објекат и скијашницу за издавање ски-опреме – казао је за "Дан" извршни директор Туристичког центра "Дурмитор" Маринко Пурић.

image

Маринко Пурић

-В.Ш.

Почетак зимске туристичке сезоне, како најављује, планиран је за 15. децембар, што ће зависити у великој мјери од епидемијске ситуације, као и временских услова. Наредних дана формираће и цијене услуга на скијалишту Савин кук.

– Цијене ски-пасова, као и осталих услуга, биће дефинисане и објављене 15. новембра, а свакако да ће бити конкурентне и једне од најповољнијих у региону – најављује Пурић.

image

Повремене снијежне падавине најављују долазак зиме на Дурмитору

-В.Ш.

У Удружењу туристичких и угоститељских радника Жабљак од предстојеће зимске туристичке сезоне очекују да буде "у равни" са прошлом, која је изненађујуће оцијењена као веома добра. Тим прије што ће, како најављују, кроз припрему сезоне које су већ у току, примијенити моделе који су се показали као успјешни.

– За припрему предстојеће зимске туристичке сезоне примијенићемо модел који смо примијенили прошле године, а који се показао као исправан и добар, и који је дао запажен резултат. Модел о коме говорим утемељен је на чињеницама да усклађеност цјеновне политике са понудом представља кључну ствар уколико желимо да Жабљак привуче што више гостију ове зиме – каже Мираш Вуковић, члан Удружења туристичких и угоститељских радника Жабљак.

image

Мираш Вуковић

-В.Ш.

Свјесни су, како истиче, да су заостајања и неулагања у скијашку инфраструктуру довели у позицију да ниском цијеном услуга, а првенствено ски-паса и смјештаја, једино могу бити конкуренти другим скијашким центрима. Те чињенице, истиче Вуковић, усмјериле су предлоге и идеје у проналаску стратегије за предстојећу сезону.

Општина и ЛТО са 10.000 еура помогли скијалиште

Туристичко удружење, Општина Жабљак, Туристички центар "Дурмитор", Ски-центар "Савин кук" и локална Туристичка организација претходних дана су одржали два састанка у циљу да добре припремљености зимске туристичке сезоне.

– Општина и ТО Жабљак су издвојиле 10.000 еура помоћи скијалишту, у жељи за повољнијом цијеном ски-паса. Општина је од Министарства економског развоја затражила финансијска средства која би била усмјерена према хотелијерима и угоститељима, а све са циљем смањења цијена понуде. На састанцима смо упознати и са стањем припремљености скијалишта Савин кук, и оно што је добро и што охрабрује јесте информација да ће радити у пуном капацитету и да ће бити спремни за отварање половином децембра. Разговарали смо и о чишћењу и одржавању путног правца према скијалишту Савин кук, као и могућности увођења редовних аутобуских линија према њему – каже Мираш Вуковић.


Он је изразио очекивања да ће се што прије формирати званичне цијене како на скијалишту тако и у хотелима, уз наду да ће оне бити на прошлогодишњем нивоу.

– Уколико заједничким дјеловањем дођемо до повољних цијена, утолико су и наша очекивања добра за успјешност предстојеће зимске туристичке сезоне – закључује Вуковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 11:39