/ - FOTO: M.N.
25/04/2022 u 13:30 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ученици бјелопољске средње школе: Предузетништво нема границе

Професор Горан Јоксимовић, је казао да ће ученици у Тирани боравити до 30. априла и посјетити неколико споменика културе у Тирани

Данас су ученици бјелопољске Средње стручне школе, њих 14, оптутовали  у Албанију, у оквиру ,,Superschools”” програма школских размјена на Западном Балкану, под називом ,,Предузетништво нема граница”.У оквиру овог програма ученици ће са вршњацима из школе ,,Камез” учити о предузетништву, посјетиће неколико успјешних локалних предузећа и говорити о мултикултуралности.

Професор Горан Јоксимовић, је казао да ће ученици у Тирани боравити до 30. априла и посјетити неколико споменика културе у Тирани.

-Током задње неђеље маја ми ћемо бити домаћини ученицима школе ,,Камез“, који ће боравити у нашем граду. Наставићемо овај програм и уобличити предузетничке идеје, али свакако и представити културу, традицију и обичаје нашег народа- навео је Јоксимовић.

Ученица другог разреда, смјер фармацеутски техничар, Андреа Кљајевић, казала је да јој је Албанија увијек изгледала као егзотична земља, те да је ова прилика која јој много значи.

-Очекујем да ће дружење бити лијепо и да ћу доста научити о овој земљи. Радујем се новом дружењу и успостављању пријатељстава”, истакла је Андреа.

Са ученицима су отпутовали, поред Јоксимовића и професори Срђан Јанковић и Рафет Мулић.

Овај програм је иначе дио мултидонорског пројекта „Програм школске размјене на Западном Балкану“ који заједнички финансирају Европска унија и њемачко Савезно министарство за економску сарадњу и развој (БМЗ), а спроводе Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit и Регионална канцеларија за сарадњу младих.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 02:49