/ -Фото: М.Н.
03/12/2021 u 14:01 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Укида се Правни факултет у Бијелом Пољу, студенти огорчени

Правни факлутет у овом граду на сјеверу је имао довољно уписа, али је деканица Спаић казала да је то скупа играчка

Петиција са потписима 600 студената са сјевера Црне Горе недавно је достављена Министарству просвјете, науке, културе и спорта, са апелом да се не укида Правни факлутет у Бијелом Пољу.

Подсјетимо, недавно је Правни факлутет Универзитета Црне Горе из Подгорице предложио да се укине Правни факлутет у Бијелом Пољу, а студенти се буне јер би то, како тврде, условило, масовни одлазак младих са сјевера Црне Горе.

Једна од потписница и организатора петиције да се не затвара Правни факлутет у Бијелом Пољу Амина Шабановић је казала, да су поред Министарства просвјете, науке, културе и спорта, петицију доставили и предсједнику Скупштине Црне Горе Алекси Бечићу, Правном факлутету и професорици Анити Спаић.

Како је навела Шабановић, од њих су тражили да приме представнике студената са сјевера Црне Горе.

- Нико до сада није нити нас позвао, нити примио, сем што смо добили обавјештење из Скупштине Црне Горе, да су обавијештени са нашим захтјевом  - казала је она.

Шабановићка наводи, да је Правни факлутет у Бијелом Пољу имао довољно уписа, али је Спаић казала да је то скупа играчка.

-Разговарали смо са многим младим људима у Бијелом Пољу који су планирали да упишу Правни факлутет у Бијелом Пољу и велики број њих је био заинтересован да то уради одмах по завршеној матури и сви су били из Бијелог Поља и других општина са сјевера Црне Горе. Али, нажалост, никога то у Подгорици не интересује, на шта указује и то да нас чак нису ни позвали да нас саслучају - прича је Шабановић.

Она је истакла да ће се многи млади људи из Бијелог Поља и околних градова још једном обратити министарки просвјете, науке ,културе и спорта Весни Братић.

Такође, најављују да ће упутити апеле и Бечићу, предсједнику Општине Бијело Поље Петру Смоловићу, Центру за грађанско образовање и другим актерима друштвено-јавног живота.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 05:42