Uklanjanje reklama sa betonskih zidova / - FOTO: BARINFO
02/06/2023 u 13:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uklanjaju se reklame sa betonskih zidova duž Jadranske magistrale u barskoj opštini

Predviđene sankcije za svako buduće oslikavanje

Opština Bar i preduzeće “Komunalne djelatnosti” DOO započeli su danas aktivnosti na uklanjanju reklama sa betonskih zidova duž Jadranske magistrale, koje su godinama unazad bile postavljane proizvoljno i mimo zakonskih pravila, prenosi Barinfo.

​Time je, između ostalog, narušavana djelotvornost vertikalne i horizontalne signalizacije duž kolovoza, što je takođe doprinosilo povećanju rizika od saobraćajnih nesreća usljed potencijalne dekoncentracije učesnika u saobraćaju. Ove reklame su značajno degradirale izgled i pejzažno okruženje trase koja je jedna od najprometnijih u državi, posebno u toku ljetnje turističke sezone. 

Do sada je uređeno više od 250 kvadratnih metara površine samih zidova na putnom pravcu ka barskom naselju Čeluga, a iste aktivnosti će biti realizovane i tokom narednih dana. 

– Opština Bar apeluje da, zajedničkim odgovornim ponašanjem,  nastojimo očuvati funkcionalnost i svrsishodnost imovine, a svako buduće oslikavanje reklama na zidovima biće oštro sankcionisano,  – navodi se u saopštenju iz Opštine Bar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:15