Solana Ulcinj bazeni / -ARHIVA PREDUZECA
03/09/2021 u 06:45 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Улцињ: За пет микро пројеката 30 хиљада еура

Једна од најважнијих компоненти је свијест и активизам локалне заједнице, као и подршка промоцији ради остварења друштвене и економске користи

Kроз другу фазу пројекта "Парк природе Улцињска солана: туристички развој заснован на заједници и природи", у износу од 30 хиљада еура подржано је пет микро-пројеката на територији Улциња. Пројекте су заједно финансијски и логистички помогли њемачка фондација ЕуроНатур, Центар за заштиту и проучавање птица (ЦЗИП) и друштво Др Мартин Шнајдер Јакоби (МСЈА). Пројекат стреми да, уз мјере заштите природе, развије и екотуристичке производе унутар и око новозаштићеног подручја Улцињска солана. Једна од најважнијих компоненти је свијест и активизам локалне заједнице, као и подршка промоцији ради остварења друштвене и економске користи.

– Да су Улцињани препознали важност одрживих идеја, али и Улцињске солане говори чињеница да је пристигао велики број пријава (преко 20), међу којима се било тешко одлучити за најбоље. Ипак, одлука је донијета и подржани су следећи пројекти: "Local hedonism", "Под стрехом", "Елин цвијет соли", "Birdy cookies from Ulcinj" и "Шарене домаће лазање" – саопштено је из ЦЗИП-а. Подсјећају да је прва фаза пројекта реализована је 2019 – 2020. године када је подржано пет пројеката локалног становништва, подржани су млади брачни парови, женско предузетништво и породични бизниси.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 10:00